ΑΘΗΝΑ
12:08
|
28.04.2024
Νεαρός Παλαιστίνιος πυροβολήθηκε στο κεφάλι τα ξημερώματα, ενώ ακόμη ένας έχασε τη ζωή του καθώς εμβολίστηκε από αυτοκίνητο Ισραηλινού που δεν ανέκοψε την πορεία του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμη μία στυγνή δολοφονία Παλαιστινίου καταγράφηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στα εδάφη της Δυτικής Όχθης, με τον 21χρονο Μπακίρ Χασάς (Bakeer Mohammad Hashash) που  πυροβολήθηκε στο κεφάλι από μέλη των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια επεισοδίων, να προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ. 

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά σε προσφυγικό καταυλισμό ανατολικά της Ναμπλούς, στα βόρεια της Δυτικής Όχθης, μετά από συγκρούσεις που ξέσπασαν αφότου ισραηλινές δυνάμεις λεηλάτησαν την περιοχή και άνοιξαν πυρ εναντίον Παλαιστινίων νεαρών, τραυματίζοντας σοβαρά τον 21χρονο άνδρα ο οποίος σύντομα κατέληξε από τα τραύματά του σε νοσοκομείο της Nablus.

Περίπου την ίδια ώρα ένας ακόμη Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του περίπου τριάντα χιλιόμετρα δυτικά της Ιερουσαλήμ, μετά τον εμβολισμό του από όχημα το οποίο οδηγούσε Ισραηλινός άποικος.

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ενώ ο 25χρονος άνδρας, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο Μουσταφά Γιασίν Φάλνα κατευθυνόταν από το χωριό Σάφα, δυτικά της Ραμάλα, προς την εργασία του στην Ιερουσαλήμ. 

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη ένας ηλικιωμένος Παλαιστίνιος ακτιβιστής τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ισραηλινό στρατιωτικό φορτηγό κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο Μασαφέρ Γιατά (Masafer Yatta), νότια της Χεβρώνας, στη νότια Δυτική Όχθη.

Ο 75χρονος Σεΐχης Σουλεϊμάν αλ-Χαθαλίν υπέστη πολύ σοβαρό κάταγμα στο κρανίο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα