ΑΘΗΝΑ
22:28
|
20.09.2024
Λίγες ώρες μετά την επίθεση στη βάση Αλ Ουατίγια, ο Σάρατζ διαμηνύει ότι δεν θα παραδοθεί ποτέ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες ώρες μετά την επίθεση στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια που πραγματοποιήθηκε από “άγνωστα αεροσκάφη”, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ευρωπαϊκές χώρες να τον βοηθήσουν κατά του αντιπάλου του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ.

Αυτή τη στιγμή, η ανατολική Λιβύη κυβερνάται από το Κοινοβούλιο, το οποίο στηρίζεται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ, ενώ η δυτική Λιβύη ελέγχεται από την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) υπό τον πρωθυπουργό Φαγέζ αλ Σάρατζ.

“Για περισσότερους από 14 μήνες η πρωτεύουσά μας και η περιβάλλουσα σε αυτήν δυτική περιοχή της Λιβύης καταδυναστεύεται από την παράνομη και ανήθικη επίθεσης ενός αχρείου στρατηγού”, γράφει ο Σάρατζ σε άρθρο του, το οποίο φιλοξενείται σήμερα στην εφημερίδα Die Welt.

“Η κυβέρνηση της Λιβύης δεν θα παραδοθεί ποτέ και δεν θα επέτρεπε ποτέ να μετατραπεί η Λιβύη σε δικτατορία. Σήμερα ζητώ από τις ευρωπαϊκές χώρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση να μας υποστηρίξουν προκειμένου να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο”, διαμηνύει, τονίζοντας ότι “είμαστε βαθιά ευγνώμονες στην Τουρκία”, η οποία υποστηρίζει στρατιωτικά την κυβέρνησή του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, almasdarnews.com, για την αεροπορική επίθεση στη βάση Αλ Ουατίγια “εννέα ισχυρές επιδρομές στόχευσαν τα τουρκικά συστήματα αεροπορικής άμυνας και κατέστρεψαν τρία ραντάρ στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια”.

Τα συστήματα που καταστράφηκαν εγκαταστάθηκαν μετά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στην Τρίπολη και τη Μισράτα, όπου διατράνωσε τη βούληση της Άγκυρας να κάνει το παν για να βοηθήσει την ΚΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα