ΑΘΗΝΑ
07:55
|
21.09.2024
O Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, ανέφερε ότι η σεισμική δραστηριότητα βαίνει προς εκτόνωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλειστά θα μείνουν και αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας και Αμύνταιου με απόφαση Δημάρχων για προληπτικούς λόγους, λόγω της συνεχιζόμενης μετασεισμικής δραστηριότητας που σημειώνεται ακόμα και αυτή την ώρα στην περιοχή.

Συνεργεία των αρμόδιων υπηρεσιών από τα ξημερώματα βρίσκονται στους δρόμους προκειμένου να γίνει η καταγραφή των ζημιών, από τον χθεσινοβραδυνό ισχυρό σεισμό, σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία Φλώρινας, μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές ζημιές πλην ελάχιστων περιπτώσεων ζημιών σε οχήματα από πτώση καμινάδων ή κεραμιδιών και σε ορισμένα παλιά κτίρια από τα οποία έχουν αποκολληθεί σοβάδες με αποτέλεσμα τα σημεία αυτά να έχουν αποκλειστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα ή τραυματισμός πολίτη.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, ανέφερε ότι η σεισμική δραστηριότητα βαίνει προς εκτόνωση.

«Φαίνονται γύρω στις 30 μικρότερες δονήσεις, με τη μεγαλύτερη να είναι 4,2 Ρίχτερ μετά τον σεισμό των 5,4 (σ.σ. αργότερα αναθεωρήθηκε σε 5,3) Ρίχτερ, όπως είναι το επιθυμητό», δήλωσε ο κ. Χουλιάρας, ο οποίος σχολίασε ότι το μήκος του ρήγματος δεν είναι πολύ μεγάλο.

«Πάμε καλά τις πρώτες ώρες και ας ελπίζουμε ότι θα περιοριστεί σε αυτό το μέγεθος», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μιλώντας για τη σεισμικότητα της περιοχής, ανέφερε ότι δεν μας έχει συνηθίσει σε μεγάλους σεισμούς. «Κάθε ρήγμα έχει διαφορετική γεωμετρία. Η βοή, που είναι συνηθισμένο γεγονός, ακούγεται συνήθως σε επιφανειακούς σεισμούς», ανέφερε ο κ. Χουλιάρας.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα