ΑΘΗΝΑ
00:41
|
28.04.2024
Θα χορηγείται μόνο σε περιπτώσεις ανοσο-καταστολής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε άτομα κάτω των 18 ετών δεν υπάρχει σύσταση χορήγησης τρίτης δόσης. Χορηγείται μόνο σε περιπτώσεις ανοσο-καταστολής τόνισε το απόγευμα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στη διάρκεια της  καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

Η ίδια χαρακτήρισε «ικανοποιητική» την ανταπόκριση παιδιών και γονιών στον εμβολιασμό, επισημαίνοντας πως σε ό,τι αφορά τα παιδιά με λίγα ή χωρίς συμπτώματα covid-19 συστήνεται η χορήγηση μίας δόσης μετά από ένα τρίμηνο. Εξήγησε επίσης πως εάν έχει γίνει η πρώτη δόση εμβολίου και επακολουθήσει νόσηση, τότε δεν απαιτείται επιπλέον δόση εμβολίου.

Διχογνωμία στη Γερμανία για τον εμβολιασμό παιδιών | Πολιτική | DW |  03.08.2021

Παίρνοντας το λόγο ο  Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε πως στη χώρα ξεπεράστηκαν πλέον οι 18,1 εκατομμύρια εμβολιασμοί και πως το 68,1% του γενικού πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Σε ό,τι αφορά την τρίτη, «αναμνηστική» δόση, ανακοίνωσε πως έχουν γίνει σε 3,97 εκατ. πολίτες. Επανέλαβε πως όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν κάνει τρίτη δόση επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση και τρεις μήνες μετά την πρώτη, στο μονοδοσικό εμβόλιο και έχουν προθεσμία ως τις 31 Ιανουαρίου προκειμένου να διατηρηθεί η ισχύς του εμβολιαστικού πιστοποιητικού.

Αναφερόμενους στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών ανέφερε πως όσοι από αυτούς δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν προθεσμία ως τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα ξεκινήσει η βεβαίωση προστίμων (100 ευρώ μηνιαίως).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα