ΑΘΗΝΑ
08:01
|
28.04.2024
Αυτόπτες μάρτυρες σε αποκαλύψεις στο BBC, οι οποίες εκθέτουν τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και τη σύζυγό του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το BBC αποκαλύπτει ότι έως και 100 άτομα είχαν προσκληθεί σε εκδήλωση-πάρτι με ποτά κατά τη διάρκεια του πρώτου λοκντάουν στον κήπο της πρωθυπουργικής οικίας, στην Ντάουνινγκ Στριτ. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο BBC ότι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον και η σύζυγός του ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου του 2020. Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν έχει ακόμα διαψεύσει ή επιβεβαιώσει εάν είχε δώσει το «παρών» σε αυτό το πάρτι.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου δήλωσε πάντως ότι είναι σε επικοινωνία με τη κυβέρνηση για όλες αυτές τις πληροφορίες που εκθέτουν τον Τζόνσον και το Συντηρητικό Κόμμα και σχετίζονται με «σοβαρές παραβιάσεις» των περιοριστικών που είχαν τότε επιβληθεί για την ανάσχεση της διάδοσης της πανδημίας.

Το βρετανικό δίκτυο ITV News έδωσε επίσης στη δημοσιότητα email, το οποίο είναι επί της ουσίας μια πρόσκληση για ποτά στον κήπο της Ντάουνιγκ Στριτ με όλα τα προβλεπόμενα για την νόσο Covid μέτρα και την απαιτούμενη κοινωνική αποστασιοποίηση.

«Έπειτα από μια ιδιαίτερα πολυάσχολη περίοδο σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραίο να εκμεταλλευθούμε στο έπακρο τον καλό καιρό και να πιούμε κοινωνικά αποστασιοποιημένα ποτά στον κήπο του νούμερου 10 σήμερα το βράδυ», φέρεται να ανέφερε η πρόσκληση. «Παρακαλώ ελάτε από τις 18:00 και φέρτε τα ποτά σας!», προσέθετε.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του BBC, 12 ημέρες μετά από αυτήν την εκδήλωση η βρετανική κυβέρνηση προχώρησε σε μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην Αγγλία. Χαλάρωσης που αφορούσε τον αριθμό των συναθροίσεων ατόμων σε εξωτερικούς χώρους.

Ο υφυπουργός Υγείας της Βρετανίας, Έντουαρντ Άργκαρ, δήλωσε στην τηλεοπτική πρωινή εκπομπή του BBC «Breakfast» ότι κατανοεί την «οργή, τη λύπη και την αναστάτωση του κόσμου γύρω από τις εν λόγω καταγγελίες». Ωστόσο, τόνισε ότι πρέπει να προηγηθεί η σχετική έρευνα πριν όλοι καταλήξουν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα ξεκαθάρισε ότι ο Τζόνσον «οφείλει να δώσει απαντήσεις» και να αντιμετωπίσει τις εν λόγω «σοβαρότατες καταγγελίες». «Δεν είναι δυνατόν να το βάζει συνέχεια στα πόδια και να κρύβεται», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ο σκιώδης υπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Εντ Μίλιμπαντ. Και πρόσθεσε: «αυτό το πάρτι είναι ενδεικτικό της σήψης στην καρδιά της κυβέρνησης και αυτή η κουλτούρα σήψης ξεκινά από το… κεφάλι».

Το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών ζήτησε την άμεση διενέργεια αστυνομικής έρευνας για τις αποκαλύψεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα