ΑΘΗΝΑ
20:32
|
28.04.2024
Τουλάχιστον 15 προσαγωγές που στην πορεία έγιναν συλλήψεις κατά τη «διάλυση» της νέας κατάληψης στο κτίριο του Χημικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, νωρίς το πρωί, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για τον τερματισμό κατάληψης στο κτίριο του Χημικού, στο χώρο εργαστηρίου του Τμήματος Φαρμακευτικής, τον οποίο είχαν καταλάβει ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου ως «απάντηση» στην επιχείρηση που έγινε παραμονή Πρωτοχρονιάς για την εκκένωση κατάληψης 34 ετών στο Τμήμα Βιολογίας.

Το εργαστήριο στο οποίο έγινε η επιχείρηση, χωροταξικά βρίσκεται στη Σχολή Θετικών Επιστημών. Μέσα στον χώρο υπήρχαν άτομα που προέβαλαν αντίσταση και η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστότοπου GRTimes.gr έχουν γίνει ήδη 15 προσαγωγές ατόμων που έχουν οδηγηθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Οι προσαγωγές μετατράπηκαν τελικά σε συλλήψεις.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι μέσα στο εργαστήριο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, πέτρες από τα μπάζα του βιολογικού, στυλιάρια, ασύρματοι και φυλλάδια. Η συγκεκριμένη κατάληψη αφορούσε ένα μικρό λυόμενο κτίριο μέσα στο οποίο στεγάζεται εργαστήριο.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του ΑΠΘ, ενώ από τις ομάδες αντιεξουσιαστών διακινούνται στο διαδίκτυο προσκλήσεις για συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης.

Δείτε βίντεο που δημοσίευσε ο ιστότοπος GRTimes.gr:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα