ΑΘΗΝΑ
16:29
|
14.06.2026
Το 'Μελάνια κι εγώ' έχει γραφτεί από μια πρώην στενή φίλη και συνεργάτιδα της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το επόμενο βιβλίο που αναμένεται να ταράξει τους ενοίκους του Λευκού Οίκου θα είναι αφιερωμένο στη Μελάνια Τραμπ και έχει γραφτεί από μια πρώην στενή φίλη και πρώην στενή συνεργάτιδά της.

Η Στέφανι Ουίνστον-Βολκόφ, η συγγραφέας του βιβλίου, αποτελούσε μέλος του στενού κύκλου της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ για τουλάχιστον 15 χρόνια και αμέσως μετά τις εκλογές του 2016 προσελήφθη ως άμισθος σύμβουλος της Μελάνια Τραμπ. Η αποστολή της ήταν η διαμόρφωση της βασικής ατζέντας της Μελάνια ως σύζυγος του προέδρου της ΗΠΑ και η προσαρμογή της στην καθημερινότητα του Λευκού Οίκου.

Η Ουίνστον-Βολκόφ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της τον Φεβρουάριο του 2018, όταν διέρρευσαν στον Τύπο στοιχεία για ποσά ύψους 26 εκατομμυρίων δολαρίων που εισέπραξε η εταιρεία της για διοργάνωση της τελετής αναγόρευσης του προέδρου Τραμπ.

Η Ουίνστον Βολκόφ επιμένει ότι η αμοιβή της ήταν “συνολικά 1.62 εκατομμύρια”, ποσό το οποίο κατένειμε η ίδια στους υπαλλήλους της εταιρείας. Μέχρι σήμερα, επιμένει ότι δεν αποπέμφθηκε από τον Λευκό Οίκο, αλλά ότι “θυσιάστηκε” από τους Τραμπ.

Όπως και να ‘χει, η Ουίνστον-Βολκόφ μετά την αποβολή της απο τον Λευκό Οίκο συνεργάστηκε με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς που διερεύνησαν την καταγγελία για κακοδιαχείριση των 107 εκατομμυρίων που συγκεντρώθηκαν από δωρεές για την αναγόρευση.

Ο τίτλος του βιβλίου της είναι “Η Μελάνια κι εγώ” και θα κυκλοφορήσει την 1η Σεπτεμβρίου από τις εκδόσεις Gallery Book. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σήμερα σε ρεπορτάζ του Variety, η Ουίνστον-Βολκόφ καταγράφει σ’ αυτό τις πρώτες μέρες της Μελάνια στην Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου (εκεί βρίσκεται το γραφείο της Πρώτης Κυρίας – ο πρόεδρος εργάζεται στη Δυτική Πτέρυγα), αλλά και στην πολυετή φιλία τους που ξεκίνησε από τα πάρτι της Νέας Υόρκης.

Η Ουίνστον Βολκόφ ανήκει στην κοσμική ελίτ της Νέας Υόρκης και πριν την πρόσληψή της στον Λευκό Οίκο εργαζόταν γα τη Vogue. Το Met Gala, το ετήσιο πάρτι της Vogue για τη συγκέντρωση χρημάτων για το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης ήταν δική της ιδέα.

Παρότι το 2017, αμέσως μετά την αποπομπή της από τους Τραμπ ξεκαθάρισε ότι “θα παραμείνει στο πλευρό της οικογένειας ως ανεπίσημη σύμβουλος”, το βιβλίο της αναμένεται να αποκαλύψει “ένα εκρηκτικό και αμφιλεγόμενο πορτρέτο της Μελάνια Τραμπ και κάποιες απίθανες ιστορίες από την πιο χαοτική περίοδο στην ιστορία του Λευκού Οίκου”.

Με πληροφορίες από TheGuardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα