ΑΘΗΝΑ
06:21
|
01.10.2024
Η απόφαση της τελευταίας στιγμής, που έσπασε οριστικά το «λουκέτο» της εφημερίδας «Αυγή».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανάσα ζωής για την εφημερίδα «Αυγή» έδωσε την τελευταία στιγμή το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο άλλαξε τα δεδομένα και δεν έκανε δεκτή την αρχική εισήγηση για αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το site «Αυγή»: «Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επανεπιβεβαίωσε ομόφωνα την εμπιστοσύνη του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αυγής και εξουσιοδότησε τα μέλη του να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, όσο δύσκολες και να είναι, προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική εξυγίανση της επιχείρησης εν λειτουργία της εφημερίδας».

Ταυτόχρονα ο Διευθυντής της εφημερίδας «Αυγής», Άγγελος Τσέκερης, παραιτήθηκε, ενώ παράλληλα είχε κάνει γνωστό, ότι δεν υπάρχουν πλέον πόροι για τη βιωσιμότητα του καθημερινού φύλλου.

Να θυμίσουμε, ότι ένα ενδεχόμενο κλείσιμο της εν λόγω εφημερίδας, θα άφηνε στον δρόμο πολλές οικογένειες εν μια νυκτί, καθώς οι απολύσεις θα ήταν μονόδρομος. Οι εργαζόμενοι σε ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης είχαν κατήγγειλαν: «Απαράδεκτη και κυνική τη στάση της Διοίκησης, η οποία ενώ εξακολουθεί να μην μας ενημερώνει επίσημα για το σχέδιο καταστροφής της ΑΥΓΗΣ, έχει αρχίσει ήδη να υλοποιεί σχέδιο για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου και την απώλεια αγνώστου αριθμού θέσεων εργασίας, εντείνοντας την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου».

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ίδιους τους εργαζομένους, από το 2014 έως και σήμερα λάμβαναν το 1/3 του μισθού τους, ενώ οι αποχωρήσεις από την εφημερίδα αυξάνονταν κάθε χρόνο, καθιστώντας εκ των πραγμάτων δύσκολη τη λειτουργία της.

Έτσι, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η εφημερίδα θα συνεχίσει να βγαίνει κανονικά στα περίπτερα και όλες οι προσπάθειες εξυγίανσης θα συνεχιστούν με το καθημερινό φύλλο ανοιχτό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στον Νότιο Λίβανο

Ψήφισμα του 1950 του ΟΗΕ θυμήθηκε ο Ερντογάν σαν όπλο κατά του Ισραήλ

Δεκάδες νεκροί, πάνω από 600 οι αγνοούμενοι του τυφώνα Helene στις ΗΠΑ

Τον Οκτώβριο άτυπη τριμερής συνάντηση στον ΟΗΕ για το Κυπριακό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα