ΑΘΗΝΑ
01:42
|
28.04.2024
Μαζικές ρίψεις δακρυγόνων από την αστυνομία. Αρκετοί πολίτες τραυματίστηκαν και πολλοί συνελήφθησαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μάχη με την αστυνομία εξελίχθηκε η συγκέντρωση των Σέρβων πολιτών έξω από τη Βουλή όπου συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι για την επιβολή της γενικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Οι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις ξεκίνησαν όταν οι οργισμένοι πολίτες προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο του κοινοβουλίου, φωνάζοντας “παραίτηση” προς την κυβένηση.

Κάποιοι κατάφεραν να περάσουν το κατώφλι του κτηρίου, αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής.

Όπως μεταδίδουν τοπικά Μέσα η αστυνομία προχώρησε σε μαζικές ρίψεις δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών. Ομάδες διαδηλωτών απάντησαν εκτοξεύοντας μπουκάλια, πέτρες και άλλα αντικείμενα. Αρκετοί πολίτες χτυπήθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής και πολλοί συνελήφθησαν. Οχήματα της αστυνομίας τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν και μπροστά από το κτήριο της δημόσιας τηλεόρασης, την οποία οι διαδηλωτές κατηγορούν για προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης.

Ο διοικητής της αστυνομίας της Σερβίας, Βλαντιμίρ Ρέντιτς, επιβεβαίωσε ότι διαδηλωτές τέθηκαν υπό κράτηση, ανέφερε ότι διαδηλώσεις μικρότερης κλίμακας πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας και τόνισε ότι τραυματίστηκαν μερικοί αστυνομικοί.

Την οργή των πολιτών προκάλεσε η ανακοίνωση του προέδρου της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς για γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Βελιγράδι από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα, ο οποίος τόνισε ότι η κατάσταση είναι “κρίσιμη” στην πρωτεύουσα της χώρας και ότι τα νοσοκομεία αγγίζουν τα όρια των δυνατοτήτων τους.

“Καταδικάζω απερίφραστα τον βανδαλισμό πολιτικών που βρίσκονται πίσω απ’ αυτό το ξέσπασμα βίας στη σερβική Βουλή, την ώρα που το κράτος και το σύστημα υγείας αντιμετωπίζουν την δυσκολότερη κρίση από τον κορονοϊό απ’ την αρχή της πανδημίας”, είπε η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάβιτς κατηγορώντας την αντιπολίτευση για την υποκίνηση των επεισοδίων και την απόπειρα εισβολής στο κοινοβούλιο.

Η Σερβία κατέγραψε χθες (7/7/2020) ημερήσιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων (229) αλλά και 13 νέους θανάτους. Συνολικά μετρά 16.719 κρούσματα και 330 θύματα της πανδημίας.

Η Ελλάδα έχει απαγορεύσει την είσοδο Σέρβων πολιτών στη χώρα, από τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ προχθές καταγράφηκαν 20 “εισαγόμενα” κρούσματα από τη Σερβία σε σύνολο 43 νέων κρουσμάτων.

Συναγερμός σήμανε χθες και στις Υγειονομικές Αρχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από επιβεβαιωμένο κρούσμα σε γκρουπ ταξιδιωτών από τη Σερβία, στην Αιδηψό της Βόρειας Εύβοιας.

Ένας άνδρας από το γκρουπ γύρω στα 50, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετέβη στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Σύμφωνα με το lamiareport.gr ο άνδρας και η σύζυγός του μετέβησαν στο Νοσοκομείο Λαμίας με ταξί! Στο Νοσοκομείο Λαμίας διαπιστώθηκε ότι και οι δύο νοσούν από covid-19.

Το ζευγάρι ταξίδεψε από την Σερβία στην Ελλάδα, με γκρουπ 20 ατόμων στις 4 Ιουλίου και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της Αιδηψού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα