ΑΘΗΝΑ
11:02
|
07.06.2026
Τραυματίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Σομαλίας ύστερα από τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρομοκρατική επίθεση κατά του κυβερνητικού εκπρόσωπου της Σομαλίας, Ibrahim Moalimuu, σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, όταν βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε στο όχημά του στο Μογκαντίσου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Ο εκπρόσωπος είναι σε σταθερή κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Mohamed Hussein Roble, καταδίκασε την επίθεση. «Ο πρωθυπουργός καταδικάζει εντόνως την απεχθή τρομοκρατική επίθεση με στόχο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Mohamed Ibrahim Moalimuu» ειπώθηκε σε σχετική ενημέρωση.

«Ο πρωθυπουργός τού εύχεται ταχεία ανάρρωση» συμπληρώθηκε. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπεύθυνη για την επίθεση ήταν η τοπική εξτρεμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ, που έχει δεσμούς με την Αλ Κάιντα. Η οργάνωση μάλιστα απείλεισε να κάνει άλλη μία επίθεση την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τελευταία ημέρα Πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψήφιους των ΓΕΛ αύριο, Δευτέρα

Τουλάχιστον 12 τραυματίες από πυροβολισμούς σε φεστιβάλ στο Οχάιο

Εκλογές σε Αρμενία και Κόσοβο

Σύλληψη 37χρονου στην Κρήτη που κατηγορείται για συμμετοχή στη Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα