ΑΘΗΝΑ
14:08
|
28.04.2024
Η Κάτω Βουλή της Γαλλίας έδωσε χθες, Κυριακή, την τελική έγκριση στα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κάτω Βουλή της Γαλλίας έδωσε χθες, Κυριακή, την τελική έγκριση στα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, συμπεριλαμβανομένου ενός πάσου εμβολιασμού που θα αποκλείει τους μη εμβολιασμένους από εστιατόρια, αθλητικούς και άλλους κοινωνικούς χώρους.

Το μέχρι χθες σε ισχύ δελτίο υγείας θα γίνει «πάσο εμβολίου» για τα άτομα άνω των 16 ετών, ενώ ιδιαίτερα σκληρές θα είναι οι ποινές για τα πλαστά δελτία που πιθανόν να κατασκευαστούν.

Το επίμαχο νέο νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 215 ψήφους υπέρ έναντι 58 κατά, ανοίγοντας το δρόμο για να τεθεί σε ισχύ ο νόμος τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα απαιτείται επίδειξη της κάρτας εμβολιασμού κατά της Covid-19 για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, έτσι ώστε να τους επιτραπεί η πρόσβαση σε δραστηριότητες αναψυχής, εστιατόρια και παμπ, εκθέσεις, σεμινάρια και εμπορικές εκθέσεις, καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς μεγάλων αποστάσεων (αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία).

Το απλό δελτίο υγείας (αρνητικό τεστ, πλήρες πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό ανάρρωσης) θα παραμείνει σε ισχύ για άτομα άνω των 12 ετών αναφορικά με την πρόσβαση σε ιδρύματα υγείας και ιατροκοινωνικές υπηρεσίες, εκτός από περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, είτε πρόκειται για ασθενείς είτε για αυτούς που τα συνοδεύουν.

Οι ανήλικοι μεταξύ 12 και 15 ετών θα συνεχίσουν να υποχρεούνται να προσκομίζουν το τρέχον δελτίο υγείας για να έχουν πρόσβαση σε δραστηριότητες αναψυχής, εστιατόρια και μπαρ, εκθέσεις ή διαπεριφερειακά δημόσια μέσα μεταφοράς.

Για την απόκτηση του νέου πάσου εμβολίασμού θα απαιτείται η πληρότητα των δόσεων (δύο δόσεις ή μία, ανάλογα με το εμβόλιο). Επιπλέον, από τις 15 Φεβρουαρίου θα απαιτείται αναμνηστική δόση τέσσερις μήνες – και όχι επτά όπως μέχρι τώρα – μετά την προηγούμενη δόση για να παραμείνει έγκυρο το πάσο.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις που θα καθοριστούν με διάταγμα, και στο όνομα του «συμφέροντος της δημόσιας υγείας», ενδέχεται να απαιτείται η προσκόμιση τόσο απόδειξης της κατάστασης εμβολιασμού όσο και αρνητικού τεστ.

ΠΗΓΗ: France24.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Οι πληρωμές από από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 2 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα