ΑΘΗΝΑ
14:27
|
30.04.2024
Τα "εισαγόμενα" κρούσματα εντοπίστηκαν στη Θάσο, στο Παγγαίο, στη Νάξο, την Κέρκυρα και την Εύβοια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα πρώτα κρούσματα ασθενών με κορονοϊό ανάμεσα σε τουρίστες που που επισκέφθηκαν τη χώρα μας καταγράφηκαν στη Θάσο, στο Παγγαίο, τη Νάξο, την Κέρκυρα και την Εύβοια.  

Στη Θάσο, εντοπίστηκαν τέσσερα “εισαγόμενα” κρούσματα από τη Σερβία, όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του ο Δήμος του νησιού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης ενημερώθηκε για την ύπαρξη εισαγόμενων επιβεβαιωμένων ασυμπτωματικών φορέων του ιού Covid 19 στη Νήσο Θάσο. Η επιβεβαίωση πραγματοποιήθηκε από δείγματα που ελήφθησαν κατά την είσοδό τους στη χώρα μας. Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω τουρίστες είναι ασυμπτωματικοί στη νόσο και έχουν μεταφερθεί σύμφωνα με τις οδηγίες και την επίβλεψη του ΕΟΔΥ στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε: “Διανύουμε μια διαφορετική τουριστική περίοδο για τη Θάσο. Η προσέλευση τουριστών στο νησί της Θάσου, καθιστά επιτακτική την τήρηση από όλους των μέτρων ατομικής προστασίας και την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.  

Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε κάθε ιδιαίτερη συγκυρία”.

Στο Παγγαίο βρέθηκαν θετικοί δύο επισκέπτες που πέρασαν το Σαββατοκύριακο σε παραθαλάσσιες περιοχές κι επέστρεψαν στην πατρίδα τους.  

Στη Νάξο βρέθηκε θετικός ένας Έλληνας γιατρός που ζει στην Αγγλία και επισκέφθηκε το νησί με την ανήλικη κόρη του για διακοπές. Ο γιατρός μπήκε στη χώρα μας οδικώς, αφού προσγειώθηκε στη Σερβία.

Στην Κέρκυρα, μια 60χρονη από τη Σερβία που βρέθηκε στο νησί προκειμένου να επισκεφθεί την κόρη της, βρέθηκε θετική, χωρίς να έχει εκδηλώσει συμπτώματα κι έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Τις επόμενες ώρες θα εξεταστούν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της.

Στην Αιδηψό, στην Εύβοια, επιβεβαιώθηκε κρούσμα του κοροναϊού σε γκρουπ ταξιδιωτών από τη Σερβία. Πρόκειται για άνδρα 50 ετών, που -σύμφωνα με πληροφορίες- ένιωσε αδιαθεσία και μετέβη στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Από εκεί, τον έστειλαν στο Νοσοκομείο Λαμίας μαζί με τη γυναίκα του – με ταξί, αγνοώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο. Στη Λαμία τους έγινε μοριακό τεστ με το οποίο διαπιστώθηκε ότι νοσούν από covid-19.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα