ΑΘΗΝΑ
11:32
|
20.09.2024
Επίθεση κατά Ελλάδας και Κύπρου εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίθεση κατά Ελλάδας και Κύπρου εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε Κύπρο και Ελλάδα ότι στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Αρχικά ο Τούρκος ΥΠ.ΕΞ. στράφηκε κατά της Κύπρου λέγοντας ότι έχει δώσει άδεια για να λειτουργήσει γραφείο των Κούρδων της Βόρειας Συρίας, που η Τουρκία ισχυρίζεται ότι έχουν σχέση με το θεωρούμενο ως τρομοκρατικής οργάνωση από την Άγκυρα, PKK.

«Αυτή είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, επιτρέπουν να ανοίξουν ένα γραφείο εκεί. Αν δεχθεί η Τουρκία ή οι τουρκοκύπριοι επίθεση, θα πληρώσουν ένα πολύ βαρύ τίμημα. Nα μην παίζουν με την φωτιά», δήλωσε για την Κύπρο.

Την ίδια ώρα κατηγόρησε και την Ελλάδα για στήριξη του PKK, ισχυριζόμενος ότι στην Ελλάδα έχουν εκπαιδευτεί μαχητές της οργάνωσης οι οποίοι στη συνέχεια έχουν κάνει επιθέσεις στην Τουρκία, αλλά και μέλη της οργάνωσης FETO του Φετουλάχ Γκιουλέν, τα οποία χρησιμοποιούν το ελληνικό έδαφος ως χώρο διέλευσης (transit).

«Άλλο οι διαφορές που έχουμε σε διαφορά θέματα και άλλο η τρομοκρατία. Αυτό είναι ζήτημα ασφάλειας. Όποιος παίζει με αυτά μπορεί να πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα», τόνισε ο Τσαβούσογλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αττική δεν είναι θωρακισμένη» ενόψει του χειμώνα

Κλιμακώνεται η ένταση στον Λίβανο: Δεκάδες θέσεις της Χεζμπολάχ έπληξε το Ισραήλ

Πιερρακάκης: Επιμονή στη «λύση» συγχωνεύσεις τμημάτων-Ικανοποίηση… για τις αποβολές λόγω κινητών

Στο Κίεβο ξανά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα