ΑΘΗΝΑ
13:22
|
28.04.2024
Προσφύγισσες και μετανάστριες ενώνουν τις δυνάμεις τους και βρίσκουν υποστήριξη στον αγώνα τους για αξιοπρεπή διαβίωση σε έθνικ ραφείο της Ιταλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Κάθε προϊόν εδώ, ό,τι κάνουμε, όλα μιλούν για κάτι.  Είναι σαν ένα πανανθρώπινο μήνυμα για το ότι υπάρχει ελπίδα. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε πολλά πράγματα στους ανθρώπους» ήταν τα λόγια με τα οποία η εργαζόμενη Happiness Ojo  περιγράφει το έργο του συνεταιρισμού New Hope, ενός ραφείου στην καρδιά της Καζέρτα, στη νότια Ιταλία, όπου οκτώ γυναίκες με διαφορετική καταγωγή και υπόβαθρο συνεργάζονται για να δώσουν στον εαυτό τους την ευκαιρία να είναι ανεξάρτητες και να ζήσουν ελεύθερα.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη newHope Cooperativa Sociale (@newhope.coop)

Ο συνεταιρισμός ξεκίνησε πριν από σχεδόν 20 χρόνια ως ένας τρόπος να δοθεί σε προσφύγισσσες και μετανάστριες, κυρίως αφρικανικής καταγωγής, η ευκαιρία να ξεφύγουν από την κληρονομιά της εμπορίας ανθρώπων και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή. Σήμερα, το ραφείο έχει ανοίξει τις πόρτες του σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να εργαστούν σε αυτό, αποτελώντας ένα σήμα κατατεθέν μιας αλληλέγγυας οικονομίας, καθώς και έκφραση της διαρκούς δέσμευσης στον αγώνα κατά της σωματεμπορίας.

«Θέλουμε να γίνουμε παράδειγμα» αναφέρει η Πρόεδρος του συνεταιρισμού, συμπληρώνοντας πως «οι γυναίκες είναι αρκετά δυνατές για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, να είναι οι πρωταγωνίστριες της ζωής τους και της οικογενειακής τους ζωής, όχι μόνο ως μητέρες και σύζυγοι, αλλά και ως ανεξάρτητες γυναίκες, με τη δική τους δουλειά».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη newHope Cooperativa Sociale (@newhope.coop)

«Είναι υπέροχο να βλέπω στα πρόσωπα αυτών των γυναικών το χαμόγελό τους όταν καταφέρνουν να πάρουν πίσω τη ζωή τους μέσα από τη δουλειά τους» δηλώνει στο euronews η Ντανιέλα Αλτρούντα (Daniela Altruda), υπεύθυνη μάρκετινγκ της πρωτοβουλίας, εξηγώντας γιατί εγκατέλειψε τη θέση της στην εταιρεία μάρκετινγκ για την οποία εργαζόταν προκειμένου να δουλέψει στο New Hope. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο βίντεο με ισραηλινούς ομήρους έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα