ΑΘΗΝΑ
17:29
|
05.10.2024
Για έρευνα «γεμάτη λάθη» μιλά το Ίδρυμα Άννα Φρανκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συγγνώμη αναγκάστηκε ολλανδικός εκδοτικός οίκος μετά την κυκλοφορία βιβλίου με τα συμπεράσματα έρευνας για το ποιος πρόδωσε το κρησφύγετο της Άννας Φρανκ και της οικογένειάς της με αποτέλεσμα την σύλληψή τους από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η ερευνητική ομάδα του βιβλίου, ότι ο «προδότης» ήταν ο, επίσης Εβραίος, συμβολαιογράφος Άρνολντ Βαν Ντερ Μπεργκ, που αναγκάστηκε να καταδώσει την οικογένεια Φρανκ, προκειμένου να σώσει τη δική του οικογένεια από τους Ναζί, έχει δεχτεί πυρά από πολλές πλευρές. Ανάμεσά τους και το Ίδρυμα Άννα Φρανκ, που εδρεύει στην Ελβετία, που μιλά για μία έρευνα «γεμάτη λάθη»

Υπό το βάρος της κριτικής, ο Ολλανδός εκδότης ανέφερε σε εσωτερικό email στην Καναδή συγγραφέα του βιβλίου, Ρόζμαρι Σάλιβαν, ότι θα έπρεπε να είχε λάβει μια πιο «κριτική στάση» στο βιβλίο της.

«Περιμένουμε τις απαντήσεις από τους ερευνητές στα ερωτήματα που έχουν προκύψει και καθυστερούμε την απόφαση να εκτυπώσουμε μια ακόμα έκδοση του βιβλίου», ανέφερε ο εκδότης, ενώ ζήτησε συγγνώμη και από όποιον μπορεί να ένοιωσε προσβεβλημένος από το βιβλίο.

Σύμφωνα με τον ολλανδικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NOS, ένας από τους ερευνητές που δούλεψαν για το βιβλίο, ο Πίτερ Βαν Τουίσκ, δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα, δεν ισχυρίστηκε ποτέ πως έχει αποκαλύψει την πλήρη αλήθεια και δήλωσε πως το αποτέλεσμα της έρευνας είναι σωστό τουλάχιστον κατά 85%.

Η Άννα Φραν και επτά ακόμα άτομα, είχαν κρυφτεί σε ένα μυστικό χώρο πάνω από μια αποθήκη στο Άμστερνταμ πριν ανακαλυφθούν από τους Ναζί.

Όλοι συνελήφθησαν μετά από προδοσία και η Άννα πέθανε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλσεν.

Το ημερολόγιό της, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1947, έχει μεταφραστεί σε 70 γλώσσες.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ηράκλειο: Πήγαν για τσικουδιά αλλά τους ήρθε… σφηνάκι χλωρίνη-Στην εντατική 6 άτομα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κι άλλη πτώση για ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Από μήνας πλημμυρών, μήνας πυρκαγιών ο φετινός Σεπτέμβρης-Αυξήθηκαν κατά 11% τα πύρινα μέτωπα

Κακοκαιρία: Έρευνες για αγνοούμενο στην Αιτωλοακαρνανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα