ΑΘΗΝΑ
15:43
|
27.04.2024
Οι Μπάιντεν και Τζόνσον διέκριναν πως υπάρχει «ένα κρίσιμο παράθυρο» για τη διπλωματία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ηγέτες ΗΠΑ και Βρετανίας συμφώνησαν απόψε στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας πως «δεν έχουν χαθεί όλες οι ελπίδες» για διπλωματική λύση στην κρίση της Ουκρανίας επισημαίνοντας εντούτοις πως η κατάσταση παραμένει «εύθραυστη».

Η πεποίθηση του Αμερικανού  προέδρου Τζο Μπάιντεν  και του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον καταγράφηκε στη διάρκεια 40λεπτης αποψινής συνομιλίας.  Οι Μπάιντεν και Τζόνσον διέκριναν πως υπάρχει «ένα κρίσιμο παράθυρο» για τη διπλωματία αφού προηγουμένως έκαναν μία αποτίμηση των διαβουλεύσεων που είχαν από νωρίς σήμερα με άλλους ξένους ηγέτες.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ επισημαίνεται πως οι δύο ηγέτες τόνισαν πως οιαδήποτε επιδρομή στην Ουκρανία θα είχε ως αποτέλεσμα μία «παρατεταμένη κρίση» για τη Ρωσία με «μακροπρόθεσμες επιπτώσεις και για τη Ρωσία και για τον κόσμο».

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε απευθύνει δραματικό διάγγελμα ισχυριζόμενος πως η ρωσική επίθεση σε βάρος της χώρας του θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα