ΑΘΗΝΑ
17:44
|
28.04.2024
Βίντεο με τανκς και στρατιωτικά οχήματα αναχωρούν από την χερσόνησο της Κριμαίας, έδωσε στη δημοσιότητα η Μόσχα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο το οποίο δείχνει τανκς και στρατιωτικά οχήματα να αναχωρούν από την χερσόνησο της Κριμαίας, μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών γυμνασίων, που τροφοδοτούσαν την ανησυχία της Δύσης για ενδεχόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η πρώτη αυτοκινητοπομπή μονάδας υλικοτεχνικής υποστήριξης διέσχισε τη Γέφυρα της Κριμαίας στο δρόμο της επιστροφής στη μόνιμη βάση της μετά από ασκήσεις στην Κριμαία», ανέφερε σε δήλωση την Τετάρτη η Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια. «Μια αυτοκινητοπομπή της μονάδας υλικοτεχνικής υποστήριξης της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της πορείας της κατά μήκος της εθνικής οδού Tavrida, διασχίζοντας τη γέφυρα της Κριμαίας στο δρόμο προς τη μόνιμη βάση της μετά την ολοκλήρωση ασκήσεων ρουτίνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επεσήμανε ότι «οι μονάδες της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής, που ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους στα τακτικά γυμνάσια σε περιοχές δοκιμών της χερσονήσου της Κριμαίας, κατευθύνονται με τραίνα πίσω στις μόνιμες βάσεις τους».

«Ειδική αμαξοστοιχία που μετέφερε άρματα μάχης, οχήματα μάχης πεζικού και αυτοκινούμενα πυροβολικά διέσχισε τη γέφυρα της Κριμαίας στο δρόμο της επιστροφής προς τις μόνιμες στρατιωτικές βάσεις μετά από ασκήσεις στην Κριμαία», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σήμερα το πρωί, γεγονός που επιβεβαιώθηκαν και από νυχτερινά πλάνα που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.

Χθες Τρίτη η Ρωσία είχε ανακοινώσει τη μερική αποχώρηση των στρατιωτών της που είχαν αναπτυχθεί εδώ και εβδομάδες στα σύνορα με την Ουκρανία, μια ένδειξη αποκλιμάκωσης της κρίσης.

Παρόλα αυτά, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε στο Sky News, πως η Βρετανία δεν έχει μέχρι στιγμής  αποδείξεις ότι η Ρωσία αποσύρει τους στρατιώτες από τις θέσεις τους κοντά στα ουκρανικά σύνορα και ότι «θα πρέπει να κρίνεται από τις πράξεις της σε ό,τι αφορά στην αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή».

Σταθερή η κατάσταση ασφαλείας λέει ο Oυκρανός υπουργός Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Αλεξέι Ρεζνίκοφ δήλωσε σήμερα ότι οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις ρωσικές απειλές δεν περιέχουν «κάτι το μη αναμενόμενο» και ότι συνάδουν με προηγούμενες εκτιμήσεις.

Σε τηλεοπτική του ομιλία ο υπουργός είπε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν εθνικές στρατιωτικές ασκήσεις, μια εκ των οποίων θα παρακολουθήσει και ο στρατιωτικός ακόλουθος της Λευκορωσίας ο οποίος και έχει διαβεβαιώσει το Κίεβο ότι δεν υπάρχει καμία στρατιωτική απειλή από το έδαφός του.

Ο Ρεζνίκοφ πρόσθεσε ότι θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ αύριο Πέμπτη.

Με πληροφορίες από TASS, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ συμφώνησε να ακούσει τις ανησυχίες των ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε κίνηση στη Ράφα

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο τη Δευτέρα για συνομιλίες σχετικά με πιθανή εκεχειρία

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα