ΑΘΗΝΑ
15:41
|
20.09.2024
Καταστηματάρχες σε πολλές πόλεις έκλεισαν τα φώτα για μία ώρα, διαμαρτυρόμενοι για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε διαμαρτυρία προχώρησα, χθες Τετάρτη, ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης σε πολλές πόλεις της χώρας, κατεβάζοντας τους διακόπτες του ρεύματος για μία ώρα. Οι νέοι υπέρογκοι λογαριασμοί της ΔΕΗ απειλούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους καταγγέλλουν και γι’ αυτό σε ένδειξη διαμαρτυρίας, έμειναν για μία ώρα στο σκοτάδι σε Πάτρα, Μυτιλήνη, Καλαμάτα, Πύργο, Καστοριά, Βέροια και άλλες πόλεις.

Συγκεκριμένα, επιχειρηματίες της εστίασης έκλεισαν τα φώτα και έμειναν στο σκοτάδι για μία ώρα, με σύνθημα «το ρεύμα μάς σκοτώνει», θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για το υψηλό κόστος της ενέργειας.

Με κεντρικό σύνθημα «το ρεύμα μάς σκοτώνει» διοργανώθηκε κινητοποίηση στην Πάτρα από τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, του οποίου μέλη συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου, ενώ καφέ, μπαρ και εστιατόρια έκλεισαν στις 6 το απόγευμα τους διακόπτες του ρεύματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η δημοτική Αρχή, με τον Κώστα Πελετίδη να δίνει το παρόν και να σχολιάζει:«Είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε με τους επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης, τους μικρομεσαίους της πόλης μας, γιατί κι αυτοί, όπως και οι εργαζόμενοι, βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση που δεν πάει άλλο.

Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε και στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα, έπειτα από κάλεσμα που απηύθυναν  σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Μεσσηνίας.

Στη Λέσβο, οι καταστηματάρχες προχώρησαν σε συνέντευξη Τύπου, δείχνοντας τους νέους τσουχτερούς λογαριασμούς. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εκφράζουν τους φόβους τους ότι ακόμη κι αν ρυθμίσουν τις οφειλές τους, οι επόμενοι λογαριασμοί θα οδηγήσουν σε λουκέτο.

Στην Καστοριά, παρά τη βροχόπτωση απλός κόσμος, φορείς και σύλλογοι μαζεύτηκαν για να διαμαρτυρηθούν.

Αντίστοιχη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στην πόλη της Βέροιας.

Τόσο στα μέσα του περασμένου Νοέμβρη, όσο και το Δεκέμβριο, πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες δράσεις μετά την επιβολή μέτρων στην εστίαση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Νεκρός 23χρονος που υπηρετούσε σε θέρετρο της Αεροπορίας στην Πιερία

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Αγρίνιο: Σύλληψη 15χρονου για βιντεοσκόπηση καθηγητή σε… απόπειρα κατάληψης του σχολείου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα