ΑΘΗΝΑ
17:34
|
20.09.2024
Έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τη μεγάλη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν. Κεντρικό θέμα: «Συνάντηση Πούτιν με Ζελένσκι».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδιάζει να έχει σύντομα τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Ρώσo Βλαντίμιρ Πούτιν, για να συζητήσουν την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, δήλωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

«Η πρόταση του προέδρου μας να γίνει μια συνάντηση μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, στην πραγματικότητα, είναι η πιο σημαντική και συγκεκριμένη πρωτοβουλία για τη διευθέτηση της κρίσης», ανέφερε η εφημερίδα Star, «Ο πρόεδρός μας συνεχίζει τις προσπάθειες να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας στην Ουκρανία, το συζήτησε με τον Πρόεδρο Ζελένσκι. Έθεσε επίσης το θέμα αυτό με τον κ. Πούτιν. Θα υπάρξουν περισσότερες τηλεφωνικές επαφές σύντομα και αυτό το θέμα θα τεθεί ξανά».

Ο Τούρκος πρόεδρος είχει δηλώσει στις 26 Ιανουαρίου, ότι κάλεσε τον Πούτιν να επισκεφθεί τη χώρα του. Είπε επίσης, ότι ήταν έτοιμος να οργανώσει τη συνάντηση του Πούτιν με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι.

Μακρόν-Πούτιν: Η διπλωματική διαδικασία είναι η μόνη λύση

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε νωρίτερα, ότι η Μόσχα και η Άγκυρα συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, αλλά δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει για τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Ανέφερε, ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί, όταν το επιτρέψουν τα προγράμματα των δύο προέδρων.

Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι διατηρούν επαφές με Ρώσους ομολόγους τους και συνεχίζουν τις προετοιμασίες για την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Πούτιν στην Τουρκία. «Οι προετοιμασίες μας για μια επίσκεψη του κ. Πούτιν στην Τουρκία συνεχίζονται. Είμαστε σε επαφές με τους Ρώσους συναδέλφους μας για αυτό το θέμα», ανέφερε η εφημερίδα Star.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο: Η New York Post και η εξαχρείωση του δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα