ΑΘΗΝΑ
15:36
|
28.04.2024
Ένας ένοπλος επιτέθηκε στην οικία δικαστού που προεδρεύει μιας υπόθεσης σχετικά με τον Τζέφρι Έπστάϊν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας ένοπλος ντυμένος ως οδηγός παράδοσης σκότωσε τον γιο της ομοσπονδιακής δικαστού Έσθερ Σάλας στο Νιου Τζέρσεϋ και άφησε τον σύζυγό της τραυματισμένο. Η δικαστής προεδρεύει μιας υπόθεσης σχετικά με τον Τζέφρι Έπστάϊν.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή το πρωί, στο σπίτι της δικαστού Σάλας, στο δήμο του βόρειου Μπρούσγικ στο Νιου Τζέρσεϋ. Ο ένοπλος είχε ντυθεί ως οδηγός παράδοσης της Federal Express για να μπει, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ.

Η Σάλας δεν τραυματίστηκε στο συμβάν, το οποίο συνέβη ενώ βρισκόταν στο υπόγειο του σπιτιού. Δεν ήταν άμεσα σαφές εάν ο ένοπλος στόχευε συγκεκριμένα κάποιον όταν εισέβαλε στο σπίτι των θυμάτων.

Πηγή: Twitter (@MurphyPIX)

Το περιστατικό συνέβη λίγο αφότου η Σάλας ανέλαβε την υπόθεση των επενδυτών της Deutsche Bank, οι οποίοι κατηγόρησαν τη διοίκηση της τράπεζας ότι δεν εξέτασε προβληματικούς πελάτες, όπως ο καταδικασμένος παιδεραστής και σωματέμπορος Τζέφρι Έπστάϊν. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η τράπεζα συμφώνησε να πληρώσει 150 εκατομμύρια δολάρια για τα αδικήματα αυτά ώστε να έρθει σε συμφωνία με τις ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης.

Ένας δικηγόρος που θεωρούταν ύποπτος για το συμβάν βρέθηκε νεκρός με τραύματα από πυροβολισμούς σε ένα όχημα στο Ρόκλαντ της Νέας Υόρκης σύμφωνα με τις αρχές, που πιστεύουν ότι οι πληγές ήταν αυτοπροκληθείσες.

Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός σε ένα αυτοκίνητο στη εθνική οδό 17 στην κομητεία Σάλιβαν, φορώντας στολή υπαλλήλου FedEx, δήλωσαν πηγές της αστυνομίας στα τοπικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν δικηγόρος του οποίου η υπόθεση εκδικάστηκε από την Σάλας το 2015.

Οι αρχές ερευνούν εάν ένα όπλο που βρέθηκε στη σκηνή του θανάτου του – ο οποίος εικάζουν πως ήταν αυτοκτονία – ταιριάζει με αυτό που σκότωσε τον γιο της Σάλας και τραυμάτισε τον σύζυγό της κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο σπίτι τους.

Το FBI, η πολιτειακή αστυνομία του Νιου Τζέρσεϋ και η αστυνομία ερευνούν τους πυροβολισμούς στο σπίτι της Σάλας. Ο σύζυγός της παραμένει στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν έχει βρεθεί κίνητρο για την επίθεση, αν και οι αρχές θεωρούν ότι μπορεί να ήταν απόπειρα ληστείας που πήγε στραβά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας δημοτικός υπάλληλος ανακάλυψε το σώμα του δικηγόρου στο αυτοκίνητο, μαζί με ένα πακέτο FedEx που απευθυνόταν στη Σάλας. Η δικαστής, που είχε λάβει απειλές στο παρελθόν, ανατέθηκε σε υπόθεση που αφορούσε τους δεσμούς της Deutsche Bank με τον Τζέφρι Έπσταϊν λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από την επίθεση στην οικογένειά της.

Η φαινομενική αυτοκτονία του Έπσταϊν σε φυλακή του Μανχάταν άφησε μια σειρά ερωτηματικά, από το πώς γίνεται πολλαπλές κάμερες στο επίπεδο όπου στεγαζόταν να δυσλειτουργούν ταυτόχρονα μέχρι το πώς οι φρουροί των φυλακών έτυχε να αποκοιμηθούν κατά τη χρονική περίοδο που λέγεται ότι κρεμάστηκε με σεντόνια στο κελί του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα