ΑΘΗΝΑ
18:02
|
10.06.2026
Θα γίνει συζήτηση για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μιλώντας στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM σήμερα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θα γίνει συζήτηση για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μιλώντας στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM σήμερα.

«Αυτή είναι μια συζήτηση η οποία, όπως και να έχει, θα πραγματοποιηθεί» επισήμανε ο Μισέλ, ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΕ έχει ήδη μια «πολύ ισχυρή» συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία, η οποία μπορεί να αποκτήσει μεγαλύτερο βάθος.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πράγματι εν καιρώ (θα) ανήκει σε εμάς. Είναι χώρα που ανήκει ανάμεσά μας και θέλουμε να ενταχθεί» είπε η φον ντερ Λάιεν σε δημοσιογράφο του Euronews ερωτηθείσα χθες Κυριακή σχετικά.

Επισήμανε ότι υπάρχουν ήδη πεδία συνεργασίας ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Κίεβο.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις 15 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»

Αντιδράσεις και προτάσεις της αντιπολίτευσης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ εκτοξεύτηκε στο 4,2%, το υψηλότερο επίπεδο τριετίας

Εσθονία: Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε νόμο κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα