ΑΘΗΝΑ
11:39
|
30.09.2024
Αφορμή η νέα ρωσική νομοθεσία που ποινικοποιεί τη μετάδοση «ψευδών ειδήσεων» για τον ρωσικό στρατό με αφορμή τις συγκρούσεις στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok αναστέλλει τις ζωντανές μεταδόσεις (live streaming) και τις αναρτήσεις νέου περιεχομένου στη Ρωσία μ’ αφορμή τη νέα νομοθεσία στη χώρα, που ποινικοποιεί τη μετάδοση ειδήσεων που έχουν στόχο να «δυσφημούν» τον ρωσικό στρατό με αφορμή τις συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της η πλατφόρμα TikTok αναφέρει: «Με αφορμή τη νέα ρωσική νομοθεσία για τις ‘ψευδείς ειδήσεις’ (fake news) δεν έχουμε άλλη επιλογή από την αναστολή των υπηρεσιών live streaming και τις αναρτήσεις νέου περιεχομένου για όσο διάστημα θα αξιολογούμε τις ενδεχόμενες επιπτώσεις του νόμου για την ασφάλεια» των εργαζομένων στο TikTok και των χρηστών του. «Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε τις εν εξελίξει συνθήκες στη Ρωσία για να καθορίσουμε πότε θα επαναφέρουμε όλες τις υπηρεσίες μας με προτεραιότητα την ασφάλεια όλων», προσθέτει το TikTok στην ανακοίνωσή του. Διευκρίνισε πάντως πως δεν θα επηρεαστεί η υπηρεσία αποστολής μηνυμάτων.

Η εν λόγω απόφαση έχει και μια διπλωματική διάσταση, καθώς το TikTok είναι θυγατρική της κινεζικής εταιρείας ByteDance. Υπενθυμίζεται ότι οι ρωσικές αρχές περιόρισαν την προηγούμενη εβδομάδα την πρόσβαση στο Twitter και μπλόκαραν εντελώς το Facebook.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Ήχησε το 112 στον Πύργο Κορινθίας

Στρατιωτική βοήθεια 567 εκ. δολαρίων από τις ΗΠΑ για την Ταϊβάν

Νίκος Παππάς: Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η μη υποστήριξη της Πυροσβεστικής

48 αγνοούμενοι από βύθιση σκάφους με μετανάστες στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα