ΑΘΗΝΑ
21:06
|
13.06.2026
Σε κοινή γραμμή οι Μπάιντεν, Μακρόν, Σολτς και Τζόνσον εναντίον της Ρωσίας. Ανοιχτές απειλές και «τίμημα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας επιβεβαίωσαν σήμερα, στις συνομιλίες που είχαν μέσω βιντεοκλήσης, ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να αυξάνουν το τίμημα που θα πληρώσει η Ρωσία «για την απρόκλητη και αδικαιολόγητη εισβολή στην Ουκρανία», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Μπάιντεν, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον «υπογράμμισαν ότι δεσμεύονται να συνεχίσουν να παράσχουν οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς επίσης και βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας, στην Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το πολύ ενωμένο, έως τώρα, μέτωπο των Δυτικών όσον αφορά τις οικονομικές κυρώσεις εμφάνισε ρωγμές σήμερα, στο ζήτημα της απαγόρευσης αγοράς ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου, μια πρόταση που απορρίπτεται κυρίως από τη Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Κίνα απειλεί τις ΗΠΑ με αντίμετρα μετά τη «μαύρη λίστα» για Alibaba και BYD

ΛΔ Κονγκό: Συγκρούσεις σε διαδήλωση κατά της παράτασης της προεδρικής θητείας

Διπλωματικός πυρετός: Αύριο η συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν, λέει το Πακιστάν-Θα δούμε… απαντά η Τεχεράνη (upd)

Νέος διάδρομος Άγκυρας-Ριάντ: Συναγερμός στο Τελ Αβίβ για την παράκαμψη του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα