ΑΘΗΝΑ
09:21
|
06.10.2024
Χωρίς θετικά αποτελέσματα, ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ουκρανίας και Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Ντμίτρι Κουλέμπα, στην Αττάλεια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χωρίς θετικά αποτελέσματα, ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ουκρανίας και Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Ντμίτρι Κουλέμπα, στην Αττάλεια. Η συνάντηση κράτησε σχεδόν 90 λεπτά και οι δύο αξιωματούχοι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βρήκαν κοινό τόπο ούτε στο θέμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, είπε ότι δεν έλαβε καμία δέσμευση από τον Ρώσο ομόλογό του ούτε για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου μέσα και έξω από τη Μαριούπολη, ούτε για μια 24ωρη κατάπαυση του πυρός ώστε να λυθούν ανθρωπιστικά ζητήματα.

«Ήρθα για να συμφωνήσουμε για έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Μαριούπολη» είπε, τονίζοντας ότι στην πόλη η κατάσταση είναι απελπιστική.

«Ζητήσαμε ανθρωπιστικό διάδρομο στην Μαριούπολη, δυστυχώς ο κ. Λαβρόφ δεν ήταν σε θέση να δεσμευτεί» είπε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ. «Ζητήσαμε κατάπαυση πυρός 24 ωρών. Δεν έγινε καμία πρόοδος σ’ αυτό γιατί άλλοι αποφασίζουν γι ‘αυτά τα ζητήματα στη Ρωσία» συμπλήρωσε, φωτογραφίζοντας τον Ρώσο Πρόεδρο.

Από την πλευρά του ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε, μετά τη λήξη της συνάντησης, πως κατέθεσε τις ρωσικές σκέψεις, που είναι πολύ συγκεκριμένες, και αναμένει την απάντηση του Κιέβου, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να γίνει μια σοβαρή συζήτηση που δεν θα περιορίζεται στα τυπικά ζητήματα αλλά θα προσεγγίζει μία ολοκληρωμένη λύση.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ υπογράμμισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι δεν είναι στις προθέσεις της Ρωσίας να επιτεθεί σε άλλη χώρα, ενώ επανέλαβε ότι η χώρα του θα κάνει τα πάντα για την ασφάλεια στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ενώ δεν παρέλειψε να στρέψει τα πυρά του και κατά της Δύσης. «Δεν έχουμε πρόθεση να επιτεθούμε εναντίον άλλων χωρών. Να σταματήσει η τακτική των απειλών της Δύσης κατά της Ρωσίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, ο Ρώσος ΥΠΕΞ, ανέφερε πως τα όσα έχουν συμφωνηθεί παραμένουν σε ισχύ, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων, αναφέροντας μόνο πως εξελίσσονται «σύμφωνα με τα σχέδια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένα Μπεκτασικό κράτος ή μια ακόμα εργαλειοποίηση του σουφισμού (μυστικού Ισλάμ);

Μέση Ανατολή: Στα πρόθυρα περιφερειακού πολέμου, ίσως του μεγαλύτερου στην Ιστορία της

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει τη δημιουργία επιπλέον 49 ταξιαρχιών με 5.000 στρατιώτες σε κάθε μία

BRICS: Επίσημα αίτηση-μέλους η Συρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα