ΑΘΗΝΑ
11:21
|
19.06.2026
Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης ανέλαβε την ευθύνη για την πυραυλική επίθεση στο Ερμπίλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC, οι επίλεκτες μονάδες των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων) ανέλαβε την ευθύνη για την πυραυλική επίθεση στο Ερμπίλ, στόχος της οποίας ήταν ισραηλινές εγκαταστάσεις στο Ιράκ, ανέφερε την Κυριακή το ιρανικό πρακτορείο Young Journalists Club επικαλούμενο δήλωση του IRGC.

«Χθες το βράδυ το στρατηγικό κέντρο της σιωνιστικής συνωμοσίας και του κακού έγινε στόχος των ισχυρών πυραύλων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το χτύπημα του πυραύλου έγινε «μετά τα πρόσφατα εγκλήματα» του Ισραήλ.

«Για άλλη μια φορά, προειδοποιούμε το εγκληματικό Σιωνιστικό καθεστώς ότι η επανάληψη οποιουδήποτε κακού θα αντιμετωπίσει σκληρές, αποφασιστικές και καταστροφικές απαντήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το βράδυ της Κυριακής, αρκετοί πύραυλοι έπεσαν κοντά στο Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην πόλη Ερμπίλ του βόρειου Ιράκ. Ορισμένα αραβικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το χτύπημα θα μπορούσε να είχε πλήξει εγκαταστάσεις πληροφοριών της ισραηλινής Μοσάντ. Οι αρχές του ιρακινού Κουρδιστάν διέψευσαν τις πληροφορίες ότι ισραηλινά κέντρα πληροφοριών βρίσκονται στην επαρχία Ερμπίλ.

Στις 8 Μαρτίου, η IRIB Broadcasting Corporation ανέφερε ότι δύο αξιωματικοί του IRGC σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στην περιοχή της Δαμασκού.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μενίδι: Εισαγγελική πρόταση ενοχής για τον θάνατο του 11χρονου από αδέσποτη σφαίρα

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Συνέχεια στον αγώνα των αγροτών με κινητοποιήσεις 23-25 Ιουνίου

Τόκιο: Φωτιά σε δημοτικό σχολείο κατά τη διάρκεια μαθήματος-Δέκα τραυματίες

Βρετανία: Η νίκη του Άντι Μπέρναμ στο Μέικερφιλντ «ροκανίζει» ήδη την καρέκλα του Κιρ Στάρμερ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα