ΑΘΗΝΑ
18:51
|
28.04.2024
Εισέβαλαν στην έπαυλη του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα των πετρελαίων, Όλεγκ Ντεριπάσκα και ανήρτησαν σημαία της Ουκρανίας και πανό που έγραφε «Η ιδιοκτησία απελευθερώθηκε».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδηλωτές κατέλαβαν σπίτι αξίας 50 εκατ. Λιρών στη συνοικία Belgravia του Λονδίνου, που ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Όλεγκ Ντεριπάσκα, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαδηλωτές, εισέβαλαν στην έπαυλη του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα των πετρελαίων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, και ανήρτησαν σημαία της Ουκρανίας και πανό που έγραφε «Η ιδιοκτησία απελευθερώθηκε».

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως κλήθηκε στην περιοχή λίγο μετά τη 01:00 τη Δευτέρα, όπου διαπιστώθηκε πως πολλά άτομα είχαν εισέλθει και κρέμασαν πανό από τα παράθυρα του επάνω ορόφου. «Οι αξιωματικοί παραμένουν στο σημείο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Όλεγκ Ντεριπάσκα, είναι ένας από τους επτά ολιγάρχες στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, την περασμένη εβδομάδα. Οι κυρώσεις κατά του Ρώσου μεγιστάνα, που έχει βαθείς δεσμούς με το βρετανικό κατεστημένο έχουν ως αποτέλεσμα το  πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση κάθε συναλλαγής με ιδιώτες και επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει «ούτε ένα γεγονός» που να επιχειρηματολογεί υπέρ των κυρώσεων που του επεβλήθησαν, και ότι προτίθεται να καταφύγει στη δικαιοσύνη.

Όπως ανέφερε στον λογαριασμό του στο twitter, «Επειδή δεν υπάρχει ούτε ένα γεγονός που να υποστηρίζει τις φαντασιώσεις του υπουργικού συμβουλίου του Μπόρις, τα δικαστήρια και η αστυνομία θα αποφασίσουν για το μέλλον όλων σε αυτήν την ιστορία των κυρώσεων». 

Με πληροφορίες Daily Mail

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα