ΑΘΗΝΑ
11:58
|
30.04.2024
Από αύριο Τετάρτη τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα, την ώρα που τα ελληνικά λιμάνια "ανοίγουν" για να υποδεχτούν κρουαζιερόπλοια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επιστροφή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 28/07, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.   

Η κυβέρνηση αποφάσισε την επέκταση του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για το προσωπικό σε καταστήματα λιανικής και σε γραφεία που υπάρχει επαφή με το κοινό – ΔΕΚΟ, τράπεζες, δημοτικά καταστήματα.   

Για το κοινό, υποχρεωτική γίνεται η χρήση μάσκας σε γραφεία (ΔΕΚΟ, τράπεζες, δημοτικά καταστήματα), καθώς και σε καταστήματα τροφίμων, όπως φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία και ζαχαροπλαστεία. Παράλληλα, επιβάλλεται η χρήση μάσκας σε καταστήματα λιανικής, σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.  

Η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα ταξί και τα επαγγελματικής χρήσεως οχήματα, καθώς και στα σούπερ μάρκετ (για εργαζόμενους και καταναλωτές). Όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, “Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε. Αποστάσεις, μάσκες και ατομική υγιεινή είναι το τρίπτυχο για να παραμείνουν υγιείς, για να συνεχίσει η Ελλάδα να είναι υγειονομικά ασφαλής”.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, Τετάρτη 29/07.

Εν τω μεταξύ, “ανοίγει” η κρουαζιέρα

Παρά τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία για τους Έλληνες εργαζόμενους και καταναλωτές, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, επιβεβαίωσε ότι 1η Αυγούστου τα λιμάνια του Πειραιά, της Ρόδου, του Ηρακλείου, του Βόλου, της Κέρκυρας και του Κατάκολου θα “ανοίξουν” για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων.

Μετά από τον πρώτο ελλιμενισμό τους σε κάποιο από αυτά τα έξι λιμάνια, τα κρουαζιερόπλοια θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν οποιοδήποτε άλλο ελληνικό λιμάνι συμπεριλαμβάνεται στο δρομολόγιό τους. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι το καθεστώς αυτό θα αλλάξει μόνο σε περίπτωση που υπάρξουν νέες επιδημιολογικές συνθήκες.  

Όπως υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης, “Όλα τα κρουαζιερόπλοια είναι ευπρόσδεκτα στην Ελλάδα, ώστε να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία σε όλους τους επιβάτες τους”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα