ΑΘΗΝΑ
22:26
|
06.10.2024
Ρεκόρ καταγράφεται για τέταρτη συνεχή ημέρα στον αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρεκόρ καταγράφεται για τέταρτη συνεχή ημέρα στον αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία μέσα στην τελευταία βδομάδα.

Σήμερα καταγράφηκαν 198.888 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία, περίπου 42.000 περισσότερα σε σύγκριση με τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Οι θάνατοι 283 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της νόσου στη χώρα σε 125.873.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, 2.297 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, 36 περισσότεροι από χθες Δευτέρα, αλλά σημαντικά λιγότεροι από την εποχή κατά την οποία κυριαρχούσε η παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη Γερμανία δείχνει τάσεις επιβράδυνσης, με 605.000 εμβολιασμούς κατά της Covid-19 την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον 48,1 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τη λεγόμενη αναμνηστική δόση, ενώ οι ανεμβολίαστοι ανέρχονται σε 19,6 εκατομμύρια.

Από την Τετάρτη ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 είναι υποχρεωτικός για τους υγειονομικούς υπαλλήλους και το προσωπικό οίκων ευγηρίας. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης είτε βεβαίωση από γιατρό ότι δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πλημμύρες στο Μπαγκλαντές άφησαν πέντε νεκρούς και χιλιάδες εγκλωβισμένους

Πόσο κοντά ή μακριά νιώθουμε έναν πόλεμο;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στις 234.343 η συμμετοχή στις εκλογές στις 17:00 (upd)

Όρμπαν: Αν συνεχιστεί η παράτυπη μετανάστευση, θα μεταφέρουμε τους μετανάστες στις Βρυξέλλες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα