ΑΘΗΝΑ
23:38
|
27.04.2024
Την πρώτη άδεια για την παροχή του δικτύου 5G στη Ρωσία έλαβε η ρωσική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία MTS.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρώτη άδεια για την παροχή του δικτύου 5G στη Ρωσία έλαβε η μεγαλύτερη ρωσική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία MTS, μετά την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στην MTS και τη Huawei που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου στη Μόσχα.

Η άδεια αφορά σε 83 περιοχές της ρωσικής επικράτειας, με ημερομηνία εκπνοής τις 16 Ιουλίου του 2025.

“Βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην νέα εποχή της επικοινωνίας, της ψηφιοποίησης και της ανάπτυξης των τεχνολογικών προϊόντων” σημείωσε η MTS κάνοντας λόγο για μια ιστορική στιγμή.

“Για την MTS, η 5G τεχνολογίες είναι πολύ σημαντικές για μια πιο ενεργή ανάπτυξη ενός νέου οικοσυστήματος, ιδίως στον τομέα των αυτοματοποιημένων project για τους επιχειρηματίες χρήστες” διευκρίνισε ο πρόεδρος της εταιρείας, Αλεξέι Κορνίγια.

Από τους πρώτους πελάτες θα είναι οι μεγάλες εταιρείες μεταποίησης και παροχής υπηρεσιών υγείας όπως και οι βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, καυσίμων, αερίου κτλ.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ πιέζουν παγκόσμια για τον αποκλεισμό της κινεζικής κατασκευάστριας Huawei και τη δημιουργία δικτύων κινητής τηλεφωνίας και τηλεματικής τεχνολογίας τύπου 5G.

Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι η Huawei αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια καθώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την Κίνα για κατασκοπεία.

Οι ευρωπαϊκές αρχές σχεδιάζουν να αποκλείσουν την Huawei απ’ όλα τα δίκτυα νέας γενιάς μέχρι το τέλος του χρόνου με πρόσχημα την ασφάλεια των προϊόντων λόγω των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί.

Πρόσφατα η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως δεν θα επιτρέπει πλέον την πρόσβαση στο εγχώριο δίκτυο τεχνολογίας τύπου 5G στην κινεζική εταιρία Huawaei.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα απαγορεύσει την αγορά νέου εξοπλισμού Huawei για δίκτυα 5G μετά τον Δεκέμβριο και ότι τα υπάρχοντα εργαλεία που έχουν ήδη εγκατασταθεί θα πρέπει να αφαιρεθούν από τα δίκτυα έως το 2027.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα