ΑΘΗΝΑ
07:53
|
28.04.2024
Η χώρα συγκλονίζεται το τελευταίο διάστημα από διαδηλώσεις που ζητούν την παραίτηση του Προέδρου Κεϊτά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αντιπολίτευση του Μαλί απέρριψε για τρίτη φορά την Πέμπτη τον προτεινόμενο από την Οικονομική Κοινότητα Δυτικοαφρικανικών Κρατών(ECOWAS)συμβιβασμό με στόχο την επίλυση της πολιτικής κρίσης της χώρας, η οποία διαρκεί εδώ και εβδομάδες.

Το αντιπολιτευτικό κίνημα της 5ης Ιουνίου ζητά την παραίτηση του Προέδρου Ιμπραήμ Μπουμπακάρ Κεϊτά και κατηγόρησε την κυβέρνησή του για ευθύνη για το τρέχον χάος. Η αντιπολίτευση είπε ότι η πρόταση του μπλοκ των χωρών της ευρύτερης δυτικοαφρικανικής οικογένειας “δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις προσδοκίες του λαού των Μαλίων με οποιαδήποτε μορφή, και πάνω απ ‘όλα παραβιάζει τους νόμους και το σύνταγμα του Μαλί ”.

Είχε προηγηθεί η έκκληση του πρωθυπουργού του Μαλί, Μπουμπού Σισέ, για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη βάση της τελευταίας πρότασης επίλυσης της κρίσης.

Η χώρα συγκλονίζεται το τελευταίο διάστημα από διαδηλώσεις που ζητούν την παραίτηση του Προέδρου τον οποίον κατηγορούν για ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος του Απριλίου, διαφθορά και ανικανότητα.

Πηγές: Wikipedia, Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα