ΑΘΗΝΑ
00:29
|
06.10.2024
Για επιδρομή ελικοπτέρων από την Ουκρανία, κάνουν λόγο Ρώσοι αξιωματούχοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο στρατιωτικά ελικόπτερα της Ουκρανίας έπληξαν, σύμφωνα με τον Ρώσο περιφερειάρχη Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στη ρωσική πόλη Μπελγκορόντ σήμερα αφού πέρασαν τα σύνορα των δύο εμπόλεμων χωρών εκτελώντας πτήση σε μικρό ύψος.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς που προκάλεσε η επιδρομή, πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος, ενώ κάτοικοι περιοχών της πόλης κοντά στην εγκατάσταση απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από την περιοχή.

Το περιστατικό στην Μπελγκορόντ, όχι μακριά από τα σύνορα με την Ουκρανία, καταγράφεται δύο ημέρες μετά τις εκρήξεις σε χώρο αποθήκευσης όπλων.

Από την ουκρανική πλευρά, ανακοινώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες πως πραγματοποιήθηκαν βομβαρδισμοί σε περιοχές του Κιέβου και του Τσερνίχιβ από αέρος και εδάφους, με τους αμυνόμενους να ισχυρίζονται ότι έχουν εξαπολύσει μεγάλη αντεπίθεση και έχουν πλέον απελευθερώσει τα χωριά Σλόμποντα και Λουκασίβκα νοτίως του Τσερνίχιβ. Επιπλέον οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν, όπως ανέφεραν, την αντεπίθεση στα ανατολικά και βορειοανατολικά του Κιέβου.

Η επικέντρωση της ρωσικής πολεμικής προσπάθειας στο Ντονμπάς, αφήνει να εννοηθεί ότι η σύρραξη θα είναι παρατεταμένη, εκτίμησε αργά χθες το βράδυ το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Από την πλευρά του το ουκρανικό γενικό επιτελείο σήμερα, ανέφερε πως ο ρωσικός στρατός έχει σκοπό να συνεχίσει τη δραστηριότητά του και να εδραιώσει την παρουσία του σε ανατολικούς και νότιους τομείς της χώρας. Έκανε, μάλιστα, λόγο για προσπάθειες των Ρώσων να στήσουν κυβερνητικό μηχανισμό στις κατεχόμενες περιοχές του Ντονιέτσκ, του Λουγκάνσκ, της Ζαπορίζιας και της Χερσώνας.

Στο μέτωπο της Μαριούπολης, για σήμερα Παρασκευή είναι προγραμματισμένο να ανοίξει ένας ακόμα ανθρωπιστικός διάδρομος, σύμφωνα με πληροφορίες με το συντονισμό και την εποπτεία και του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, όπως είχε ζητήσει από χθες η ρωσική πλευρά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέση Ανατολή: Στα πρόθυρα περιφερειακού πολέμου, ίσως του μεγαλύτερου στην Ιστορία της

Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποιεί για τον κίνδυνο πετρελαϊκού σοκ στη Μέση Ανατολή

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει τη δημιουργία επιπλέον 49 ταξιαρχιών με 5.000 στρατιώτες σε κάθε μία

ΣΥΡΙΖΑ: Και επισήμως υποψήφιος για Πρόεδρος ο Απόστολος Γκλέτσος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα