ΑΘΗΝΑ
00:47
|
19.05.2024
«Δυόμιση χρόνια Κυριάκος Μητσοτάκης σημαίνει ότι για το 50% των νοικοκυριών το εισόδημα τελειώνει στις 20 του μήνα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για «κρυφτό με την αισχροκέρδεια» κατηγόρησε σήμερα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος στο πλαίσιο συνέντευξής που έδωσε στο κανάλι ΣΚΑΙ για θέματα επικαιρότητας.

«Δυόμιση χρόνια Κυριάκος Μητσοτάκης σημαίνει ότι για το 50% των νοικοκυριών το εισόδημα τελειώνει στις 20 του μήνα, όπως δείχνουν στοιχεία του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ» είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας:

«Όταν μιλάμε για ακρίβεια, μιλάμε και για εισόδημα…Κυβέρνηση Μητσοτάκη σημαίνει 3 δισ. περικοπή στους συνταξιούχους επειδή καταργήθηκε το μέρος της 13ης σύνταξης που είχε επανέλθει το ’19 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

«Κυβέρνηση Μητσοτάκη σημαίνει επίσης πάγωμα στον κατώτατο μισθό. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη που έχει χαμηλότερο κατώτατο από αυτόν του 2010», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σε επόμενο σημείο ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει το δεύτερο χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στα κράτη-μέλη της ΕΕ, ενώ με βάση στοιχεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ τον περασμένο Γενάρη όποιος ήταν στο βασικό μισθό έχασε το 14% της αγοραστικής του δύναμης λόγω πληθωρισμού.

«Η οικονομική ασφυξία δεν αφορά πλέον μόνο τους ευάλωτους, αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα