ΑΘΗΝΑ
05:10
|
21.09.2024
Η εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του πρέσβη της Ρωσίας στις ΗΠΑ στο αμερικανικό περιοδικό «Newsweek».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα της απροθυμίας του Κιέβου να σταματήσει τη γενοκτονία των Ρωσόφωνων και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του βάσει διεθνών συμφωνιών», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό περιοδικό «Newsweek».

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρέσβη «το εθνικιστικό παραλήρημα και τα εκδικητικά αισθήματα του ‘καθεστώτος του Κιέβου’ οδήγησαν την Ουκρανία στον δρόμο μιας ‘ταχείας στρατιωτικοποίησης’ με βοήθεια από το εξωτερικό. «Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ εκκίνησαν στην Ουκρανία μια στρατιωτική αναζήτηση», σημείωσε ο Αντόνοφ και πρόσθεσε, «η Ουκρανία ξαφνικά πλημμύρισε με όπλα από τη Δύση ενώ παράλληλα ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωνε τα σχέδια του Κιέβου να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, τα οποία θα έθεταν σε κίνδυνο όχι μόνο τα όμορα κράτη αλλά ολόκληρο τον κόσμο». Ο Ρώσος πρέσβης κατηγόρησε τη Δύση ότι συμβάλλει στη συνέχιση της αιματοχυσίας στην Ουκρανία στέλνοντας συνεχώς όπλα. «Τα κράτη της Δύσης εμπλέκονται άμεσα στα τρέχοντα γεγονότα καθώς συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία με πυρομαχικά και οπλικά συστήματα και ως εκ τούτου υποκινούν τη συνέχιση της αιματοχυσίας».

Ο Αντόνοφ τόνισε στο «Newsweek»: «Εμείς προειδοποιούμε ότι αυτού τους είδους οι ενέργειες είναι επικίνδυνες και προκλητικές καθώς στρέφονται εναντίον του κράτους μας». Υποστήριξε, μάλιστα, πως θα μπορούσαν «να οδηγήσουν σε μια απευθείας στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Ο Ρώσος πρέσβης αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των εργαστηρίων βιολογικών όπλων στην Ουκρανία. Αναρωτήθηκε συγκεκριμένα «τι σχέση έχει το Πεντάγωνο με τα θέματα υγείας; Γιατί υπάρχουν βιολογικά εργαστήρια κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία, τόσα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το αμερικανικό έδαφος;»  

Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις

Στη συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό ο Αντόνοφ πρόσθεσε πως η Μόσχα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια των αμάχων και να διατηρήσει τη λειτουργία κρίσιμων εγκαταστάσεων υποδομών στην Ουκρανία. «Βάλλουμε μόνο κατά στρατιωτικών στόχων και αποκλειστικά και μόνο με όπλα υψηλής ακρίβειας», είπε ο Αντόνοφ.

«Η Ρωσία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και να αποκατασταθεί η ειρήνη στο Ντονμπάς», πρόσθεσε.

Ο στόχος της «στρατιωτικής επιχείρησης»

Σύμφωνα με τον Αντόνοφ, στόχος της επιχείρησης «είναι να μπει ένα τέλος στη γενοκτονία που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου και να διασφαλιστεί ένα καθεστώς απαλλαγμένο από πυρηνικά, ένα καθεστώς ουδετερότητας στην Ουκρανία». «Η πολιτική της χώρας μας βασίζεται στο δικαίωμα όλων των λαών που ζουν σήμερα στην ουκρανική επικράτεια να επιλέξουν το μέλλον τους», σημείωσε ο Αντόνοφ. «Μαζί πρέπει να απαλλαγούμε από τους εθνικιστές που κατέλαβαν την εξουσία στο Κίεβο το συντομότερο δυνατό, να γυρίσουμε αυτή την τραγική σελίδα και να προχωρήσουμε για να οικοδομήσουμε σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και ισότητας», κατέληξε ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες, Ανατόλι Αντόνοφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα