ΑΘΗΝΑ
23:22
|
23.09.2024
Να μετατραπούν τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας σε καταφύγιο αστέγων, αφού λίγοι άνθρωποι εργάζονται εκεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου προτείνουν ιδέες για την αντιμετώπιση του προβλήματος της στέγης, προτείνοντας στην Twitter Inc να μετατρέψει τα κεντρικά της γραφεία σε καταφύγιο αστέγων.

Ο ιδρυτής της Amazon.com, Τζεφ Μπέζος, τάχθηκε την Κυριακή υπέρ μιας ιδέας του Ίλον Μασκ, ο οποίος έγινε πρόσφατα ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter, να μετατραπούν τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης στο Σαν Φρανσίσκο σε καταφύγιο αστέγων, καθώς λίγοι άνθρωποι εργάζονται εκεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Μπέζος ανέβασε στο Twitter ένα άρθρο του τεχνολογικού ιστολογίου GeekWire, από τον Μάιο του 2020, σχετικά με το οκτώ ορόφων καταφύγιο αστέγων της Amazon που βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της στο Σιάτλ, λέγοντας ότι η πρωτοβουλία είναι εξαιρετική και στηρίζεται από εργαζόμενους που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία.

Πρότεινε δε, τη μετατροπή τουλάχιστον ενός τμήματος των κεντρικών γραφείων του Twitter, σε καταφύγιο αστέγων. Ο Μασκ συμφώνησε σε ένα άλλο tweet, χαρακτηρίζοντάς το «υπέροχη ιδέα».

Ο Μασκ, ο οποίος έχει περισσότερους από 81 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter, ξεκίνησε μια δημοσκόπηση το Σάββατο, ζητώντας από τους χρήστες να ψηφίσουν εάν το κτίριο έπρεπε να μετατραπεί σε δομή αστέγων. Η δημοσκόπηση συγκέντρωσε πάνω από ένα εκατομμύριο ψήφους σε λιγότερο από μία ημέρα, με την συντριπτική πλειοψηφία του 90% να λέει ναι στην πρόταση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc, ο οποίος κάνει συχνά δημοσιεύσεις στο twitter για την εταιρεία του και άλλα θέματα, είναι γνωστό ότι συχνά δημιουργεί σύγχυση για το αν μιλά κανονικά ή αστειεύεται. Ωστόσο, ξεκαθάρισε αυτή τη φορά ότι δεν αστειεύεται. «Σοβαρά μιλάω,παρεμπιπτόντως», έγραψε στο Twitter αργότερα την Κυριακή.

Ο Μασκ είχε προτείνει μια σειρά από αλλαγές στη συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue premium το Σάββατο, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της τιμής της, της απαγόρευσης της διαφήμισης και της δυνατότητας πληρωμής σε κρυπτονόμισμα dogecoin.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με ποινικό μητρώο ο τραυματίας της ένοπλης επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας

Τείχος δεκάδων χιλιομέτρων στα σύνορα με το Αφγανιστάν φτιάχνει το Ιράν

Γλυφάδα: Άγριος ξυλοδαρμός 14χρονης από 25 ανήλικα άτομα

Ιταλία: Ομολόγησε σε live μετάδοση ότι δολοφόνησε τη μητέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα