ΑΘΗΝΑ
12:07
|
28.04.2024
Φονικές και ιδιαίτερα καταστροφικές αποδεικνύονται οι τελευταίες πλημμύρες στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πλημμύρες στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής έχουν κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 45 ανθρώπους λόγω των πολύ ισχυρών βροχοπτώσεων και των κατολισθήσεων λάσπης που προκαλούν καταστροφές.

Στην παράκτια επαρχία Κουαζούλου-Νατάλ, πολλοί είναι οι άνθρωποι που εξακολουθούν να αγνοούνται και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αναζητούν επιζώντες. Κάποιοι από τους κατοίκους στην πόλη του Ντέρμπαν στέκονται στις στέγες περιμένοντας τη διάσωση, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μόνο ένα ελικόπτερο είναι διαθέσιμο για να απομακρύνει τους ανθρώπους.

Οι βασικοί δρόμοι σε όλη την πόλη είναι κλειστοί και οι κατολισθήσεις έχουν καταστρέψει πολλά σπίτια.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έρχονται καθώς οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή τροφοδοτεί εντονότερες βροχοπτώσεις από το συνηθισμένο στη Νότια Αφρική.

Ο δήμαρχος του Τεκουίνι – που είναι η περιοχή που περιλαμβάνει το Ντέρμπαν και τις γύρω πόλεις – ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους που έμειναν αποκλεισμένοι μετά την κατάρρευση του τηλεφωνικού κέντρου έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο δήμαρχος Μχολίσι Καούντα λέει επίσης ότι γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της παροχής νερού και ηλεκτρισμού που έχει διακοπεί σε τμήματα της πόλης, αφού οι περισσότεροι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας πλημμύρισαν το βράδυ της Δευτέρας, ενώ υπήρξαν και ζημιές σε μια σειρά σταθμών επεξεργασίας νερού.

Οι κάτοικοι που φοβούνται ότι τα σπίτια τους μπορεί να καταρρεύσουν πρέπει να αναζητήσουν καταφύγιο στις κοινοτικές αίθουσες, ανακοίνωσε ο δήμαρχος.

Οι Νοτιοαφρικανοί έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες στο Διαδίκτυο από την καταστροφή, συμπεριλαμβανομένου αυτού του δρόμου που έχει καταρρεύσει στο θέρετρο Ουμντλότι:

Ένας άλλος άνδρας μοιράστηκε πλάνα από μια κατεστραμμένη γέφυρα στο φυλάκιο της Έβερτον, λίγο έξω από τον Μητροπολιτικό Δήμο Τεκουίνι:

Περισσότερες βροχοπτώσεις αναμένονται στη νότια ΚβαΖούλου-Νατάλ την Τρίτη, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Νότιας Αφρικής, η οποία συμβουλεύει τους πολίτες να μείνουν μακριά από πλημμυρισμένους δρόμους και γέφυρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα