ΑΘΗΝΑ
16:45
|
30.04.2024
Ο πρόεδρος του Περού δήλωσε ότι η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής χημικού ευνουχισμού σε δράστες βιασμού, μεταξύ άλλων δραστικών μέτρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια σειρά δραστικών μέτρων, μεταξύ αυτών και την εφαρμογή του υποχρεωτικού χημικού ευνουχισμού σε βιαστές ανηλίκων, εφήβων και γυναικών, ανακοίνωσε πως εξετάζει η κυβέρνησή του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του Περού, Πέδρο Καστίγιο, το Σάββατο, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου andina. 

Με αφορμή την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός 3χρονου κοριτσιού στην πόλη Chiclayo, η οποία έχει συγκλονίσει το έθνος, ο αρχηγός του κράτους δήλωσε ότι «η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων δεν θα μείνει ατιμώρητη», υποστηρίζοντας ότι «θα ενισχυθεί το πολυτομεακό έργο για την πρόληψη και την εξάλειψή της».

«Αυτή η αποτρόπαια και απάνθρωπη πράξη οδηγεί σε μεγάλο προβληματισμό ως χώρα για την υιοθέτηση αυστηρότερων κρατικών δημόσιων πολιτικών που διασφαλίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των πιο ανυπεράσπιστων ανθρώπων, δηλαδή των αγοριών και των κοριτσιών μας. Ο χημικός ευνουχισμός είναι μια επιλογή, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο» ανέφερε ο Π. Καστίγιο, προσθέτοντας πως «αρκετά με την τόση βία. Τα εγκλήματα σεξουαλικής βίας κατά αγοριών και κοριτσιών δεν θα γίνουν ανεκτά από αυτή την κυβέρνηση, ούτε θα μείνουν ατιμώρητα. Ο πόνος αυτής της οικογένειας είναι και δικός μας, είμαι εξοργισμένος με τέτοια σκληρότητα». 

Ο ανώτατος αξιωματούχος σημείωσε ότι το μέτρο αυτό πρέπει να συμπεριληφθεί στον Ποινικό Κώδικα και ότι απαιτείται η έγκριση του Κογκρέσου της Δημοκρατίας για να καθοριστεί η νομιμότητά του, όπως έχει γίνει σε χώρες όπως η Ρωσία, επτά πολιτείες των ΗΠΑ, η Πολωνία, η Νότια Κορέα, η Ινδονησία και η Μολδαβία, όπου ήδη εφαρμόζεται.

«Καλούμε το Κογκρέσο της Δημοκρατίας να υποστηρίξει συγκεκριμένα μέτρα υπέρ των πιο ευάλωτων ατόμων, διότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε αυτές τις βίαιες πράξεις που πλήττουν την ακεραιότητά μας ως κοινωνία και καταστρέφουν τις ζωές ανυπεράσπιστων ατόμων» ανέφερε ο πρόεδρος του Περού. 

Την ίδια ώρα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας του τραυματισμένου ανηλίκου στο Chiclayo και πως έχει προβλεφθεί μέσω του αρμόδιου υπουργείου ότι, αν χρειαστεί, θα μεταφερθεί στην πόλη Λίμα για αποκατάσταση και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ θα παρασχεθούν νομικές συμβουλές και δωρεάν νομική βοήθεια στην οικογένεια.

Σύμφωνα με το περουβιανό υπουργείο Δικαιωμάτων των Γυναικών, περισσότεροι από 21.000 ανήλικοι έχουν πέσει θύματα βιασμού τα τελευταία 4 χρόνια, ενώ μόνο το 2021 καταγράφηκαν 6.929 περιπτώσεις, με τους βιαστές ανηλίκων να αντιμετωπίζουν ποινές ισόβιας κάθειρξης στο Περού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φον ντερ Λάιεν: «Δεν αποκλείεται» να απαγορευτεί το TikTok και στην Ε.Ε.

Συναγερμός στο Ηράκλειο Κρήτης – «Γάζωσαν» αυτοκίνητο με καλάσνικοφ

Λονδίνο: Νεκρός ένας 13χρονος στην επίθεση με σπαθί- Συνελήφθη ο δράστης

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα