ΑΘΗΝΑ
06:42
|
22.09.2024
Ουρά 80 χιλιομέτρων καθώς Ρώσοι και Λευκορώσοι οδηγοί φορτηγών προσπαθούν να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω των κυρώσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια τεράστια ουρά από ακινητοποιημένα φορτηγά έχει σχηματιστεί στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας καθώς Ρώσοι και Λευκορώσοι οδηγοί φορτηγών προσπαθούν να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω των κυρώσεων. Η καταληκτική ημερομηνία για την έναρξη αυτού του πακέτου κυρώσεων ήταν το περασμένο Σάββατο και η ουρά των ακινητοποιημένων φορτηγών έφτασε κάποια στιγμή να είχε μήκος 80 χιλιομέτρων. Ορισμένοι επαγγελματίες οδηγοί παραμένουν «κολλημένοι» στα σύνορα για περισσότερες από 33 ώρες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει στα ρωσικά και λευκορωσικά φορτηγά να μπαίνουν ή να παραμένουν σε έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το πρωί της Κυριακής, στο πλαίσιο των σκληρών κυρώσεων μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται φορτηγά που μεταφέρουν ιατρικές προμήθειες, φάρμακα, προϊόντα πετρελαίου και αλληλογραφία. Οι καθυστερήσεις γίνονται μεγαλύτερες και από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του πολέμου και εναντίον της Ρωσίας σε όλα τα συνοριακά περάσματα.

«Έχουμε ακόμα πολλά χιλιόμετρα να διανύσουμε… το μετρό δεν είναι ρεαλιστικό», είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ένας Λευκορώσος οδηγός φορτηγού. Το Ρόιτερς κατέγραψε με βίντεο από drone την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας.  

Στο μεταξύ, δεν είναι σαφές τι θα συμβεί με τα χιλιάδες άλλα φορτηγά από τις δύο χώρες που εκτιμάται ότι βρίσκονται ακόμα στο έδαφος της ΕΕ. Μια πιθανότητα είναι να κατασχεθούν από τις εθνικές αρχές. Πολωνός που εκπροσωπεί ομάδες αυτοκινητιστών εξέφρασε την ανησυχία ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε παρόμοια μέτρα κατά των πολωνικών φορτηγών που χρησιμοποιούν τη Ρωσία και τη Λευκορωσία κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έξι χρόνια χωρίς τον Ζακ: No Zackie, no peace

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα