ΑΘΗΝΑ
18:22
|
29.09.2024
Έγινε βήμα για την απομάκρυνση αμάχων από το εργοστάσιο χάλυβα Azovstal, στη Μαριούπολη μετά τη συνάντησή του με τον Γκουτέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Επί της αρχής» συμφώνησε απόψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε ό,τι αφορά την προσπάθεια για απομάκρυνση αμάχων από το εργοστάσιο χάλυβα Azovstal, στη Μαριούπολη, με τη συνδρομή του ΟΗΕ και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, ανακοίνωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον γενικό γραμματέα Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Συνάντηση Πούτιν - Γκουτέρες: «Ελπίζω πως οι συνομιλίες με την Ουκρανία θα  έχουν θετικό αποτέλεσμα» | Ημερησία

«Θα ακολουθήσουν συζητήσεις μεταξύ του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων και του ρωσικού υπουργείου ’Αμυνας» αναφέρει σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση που είχε στη Μόσχα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν φέρεται να εξέφρασε στον Γκουτέρες την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις με την ουκρανική πλευρά θα έχουν «θετικό αποτέλεσμα».

Νωρίτερα ο Γκουτέρες δήλωσε πως η Μόσχα και το Κίεβο μπορούν να εργαστούν σε συντονισμό με τον ΟΗΕ για το άνοιγμα «ανθρωπιστικών διαδρόμων» στην Ουκρανία, με σκοπό την απομάκρυνση του άμαχου πληθυσμού από περιοχές όπου μαίνονται οι εχθροπραξίες.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε πρόταση του Κιέβου για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στη Μαριούπολη

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δήλωση Υεμένης για πλήγμα στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κατά την προσγείωση του Νετανιάχου

Ο πασιφιστής επαναστάτης των βοηθητικών προβλημάτων

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στον Κολωνό – Ένας τραυματίας

33 νεκροί, 195 τραυματίες από τις χθεσινές ισραηλινές επιθέσεις στο Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα