ΑΘΗΝΑ
08:15
|
28.09.2024
Ο Εμανουέλ Μακρόν μιλούσε σε ένα μικρό πλήθος, στα πλαίσια περιοδείας του σε μια λαϊκή αγορά στο Σερζί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Εμανουέλ Μακρόν μιλούσε σε ένα μικρό πλήθος, στα πλαίσια περιοδείας του σε μια λαϊκή αγορά στο Σερζί, ένα βορειοδυτικό προάστιο του Παρισιού, όταν κάποιος από το πλήθος πέταξε μια χούφτα ντοματίνια προς την κατεύθυνση του.

Οι ντομάτες δεν πέτυχαν τον Γάλλο Πρόεδρο, αλλά χτύπησαν έναν περαστικό και οδήγησαν το προσωπικό ασφαλείας του προέδρου να ανοίξει μια ομπρέλα για να προστατεύσει τον Μακρόν από περαιτέρω επίθεση. Στη συνέχεια ο Γάλλος πολιτικός απομακρύνθηκε από το σημείο.

Ο Μακρόν είπε ότι επισκέπτεται το Σερζί, μια περιοχή περίπου 65.000 κατοίκων που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο του Παρισιού, για να δείξει τη δέσμευσή του να ακούει και να κυβερνά όλους τους Γάλλους, ανεξάρτητα από το ποιον είχαν ψηφίσει.

Σχεδόν οι μισοί – 48 τοις εκατό – των ψηφοφόρων του προαστίου επέλεξαν τον αριστερό υποψήφιο Ζαν Λικ Μελανσόν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 10 Απριλίου, με τον Μακρόν να βρίσκεται πολύ πίσω, με μόλις 23,7 τοις εκατό.

«Ήρθα να πω ότι άκουσα τις φωνές του καθενός και ότι θα συνεχίσω να ασχολούμαι με τις γειτονιές που αντιμετωπίζουν τις περισσότερες δυσκολίες… κάθε μέρα», είπε ο Μακρόν, πριν συμβεί το περιστατικό.

ΠΗΓΗ: Politico

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Το Μελάνωμα της Κύπρου»: Ιστορία του παρόντος και του μέλλοντος

Βηρυτός:Ισχυρή ισραηλινή επίθεση με στόχο τα γραφεία της Χεζμπολάχ – Σφοδρή η αντίδραση του Ιράν (upd)

Πάνω από 37 οι νεκροί του τυφώνα Helene στις ΗΠΑ – 4 εκατ. χωρίς ρεύμα

Σε ένα 24ωρο, ξέσπασαν 23 πυρκαγιές, λέει η Πυροσβεστική

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα