ΑΘΗΝΑ
14:14
|
30.04.2024
Τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις ζωγραφιές του εννιάχρονου κοριτσιού διέταξε η 18η τακτική ανακρίτρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις ζωγραφιές του εννιάχρονου κοριτσιού, για τη δολοφονία του οποίου κατηγορείται η προφυλακισμένη μητέρα του, διέταξε η 18η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, στην προσπάθειά της να κατανοήσει όσα εκφράζει το παιδί μέσα από τα έργα του.  

Την πραγματογνωμοσύνη που παρήγγειλε η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, προκειμένου να ερμηνευθούν οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα και περιλαμβάνονται στην δικογραφία, θα διενεργήσει παιδοψυχολόγος που θα δώσει πιθανές εξηγήσεις για κάθε σχέδιο, αλλά και για τις επιλογές χρωμάτων και άλλων στοιχείων που απεικόνισε στο χαρτί το μικρό κορίτσι. Η κ. Σαλάππα επιθυμεί να αποκρυπτογραφήσει όσα ενδέχεται να απασχολούσαν το παιδί λίγο καιρό πριν πεθάνει και ενώ είχε ήδη χάσει και τη δεύτερη αδελφή της, τη μόλις έξι μηνών Ίριδα, τον Μάρτιο του 2021, η οποία κατέληξε στο δωμάτιο που κοιμόταν και η Τζωρτζίνα.

Για τις επίμαχες ζωγραφιές του παιδιού που έχουν δημοσιοποιηθεί, πολλοί ειδικοί έχουν δημόσια εκφράσει την άποψη πως η Τζωρτζίνα μέσα από αυτά «καταθέτει» συγκεκριμένα δεδομένα, όχι μόνο για τη συναισθηματική της κατάσταση, αλλά και για την κατάσταση της οικογένειας και τους ρόλους των γονιών της. Ανάμεσα σε αυτά που έχουν προκαλέσει εντύπωση σε παιδοψυχολόγους, είναι η απεικόνιση της Μίνι Μάους πλάτη, χωρίς πρόσωπο, το δέντρο με την κούνια που πάνω μοιάζει με κρεμάλα, η σκουρόχρωμη στέγη σε ένα σπίτι χωρίς πόρτες, αλλά μόνο με μικρά παράθυρα και άλλα για τα οποία πλέον η δικαστική λειτουργός αναμένει ερμηνείες και αξιολογήσεις που πιθανότατα θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Παράλληλα, ενώπιον της δικαστικής λειτουργού θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες καταθέσεις γιατρών από τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε το κοριτσάκι. Ήδη έχουν καταθέσει γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, ενώ θα ακολουθήσουν καταθέσεις γιατρών από το Ωνάσειο και το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Νέες συλλήψεις για την Greek Mafia

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

Εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια-Χημικά και βία κατά διαδηλωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα