ΑΘΗΝΑ
04:44
|
03.10.2024
Εννοείται ότι η νέα «βοήθεια» θα δοθεί μέσω ειδικής παραγγελίας στις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες που θησαυρίζουν και από αυτόν τον πόλεμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αποδέσμευση επιπλέον 33 δις. δολαρίων από το αμερικανικό κογκρέσο ζήτησε το απόγευμα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν φροντίζοντας ουσιαστικά να τροφοδοτήσει με νέο χρήμα τις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες και τις εταιρίες που πλουτίζουν από τους πολέμους με κάθε μέσο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε πως ΗΠΑ «δεν επιτίθενται» στη Ρωσία αλλά «βοηθούν την Ουκρανία να αμυνθεί απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα».

Σε σχετικό διάγγελμά του ανέφερε πως οι ΗΠΑ έχουν παραδώσει στους Ουκρανούς 10 αντιαρματικά όπλα για κάθε ρωσικό τεθωρακισμένο.

Κλείνοντας το μάτι στις αμερικανικές εταιρίες παραγωγής, υγροποίησης και εξαγωγής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) ανέφερε ότι… «δεν θα επιτρέψει» στη Μόσχα να «εκφοβίζει» τις ευρωπαϊκές χώρες απειλώντας ότι θα τους στερήσει ενεργειακές πηγές μετά την χτεσινή διακοπή ροής ρωσικού φυσικού αερίου στην Πολωνία και στη Βουλγαρία.

«Δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιούν τα αποθέματά τους σε πετρέλαιο ή αέριο για να αποφύγουν τις συνέπειες της επιθετικότητάς τους» στην Ουκρανία… Συνεργαζόμαστε με άλλες χώρες, όπως με τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία ή το Κατάρ, για να βοηθήσουμε τους Ευρωπαίους συμμάχους μας που απειλούνται από αυτόν τον ρωσικό εκβιασμό» πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατέρρευσαν συστήματα της Bank of America

Οχι σε ισραηλινή επίθεση στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις λέει ο Μπάιντεν

Το δρόμο της λιτότητας ανοίγει, ξανά, για τους Γάλλους ο Μισέλ Μπαρνιέ

Σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στην Αίγυπτο βλέπει το ΕΒΕΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα