ΑΘΗΝΑ
22:27
|
15.05.2024
Η εισαγγελέας Γ. Αδηλίνη τον κατηγορεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε σχέση με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδηλίνη, πρότεινε την παραπομπή του πρώην υπουργού (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε σχέση με τους χειρισμούς της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών.

Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας που αποκάλυψε και την υπόθεση να παραπεμφθεί για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού.

Ωστόσο, η πρόταση της εισαγγελέως δεν σημαίνει αυτόματα πως θα συγκροτηθεί και Ειδικό Δικαστήριο σε βάρος του πρώην υπουργού καθώς την τελευταία λέξη για την παραπομπή ή μη θα την πει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε υποστηρίξει ότι η σύμβαση με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC για τη δημιουργία mall στα Ηνωμένες Αραβικά Εμιράτα ήταν εικονική και πως καταρτίστηκε για να μπορέσει να εισέλθει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες η εταιρεία του. Ο Καλογρίτσας απέδωσε κεντρικό ρόλο στον Νίκο Παππά, ισχυριζόμενος ότι εκείνος έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε τις κινήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση της Χεζμπολάχ σε βάση του Ισραήλ σε βάθος 35 χιλιομέτρων

Όχι στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα είπαν απόψε χιλιάδες πολίτες στην Αθήνα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Φίτσο μετά την πολιιτκή δολοφονική απόπειρα

Στα τηλέφωνα με Μπλίνκεν και Ισμαήλ Χανίγια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα