ΑΘΗΝΑ
01:00
|
22.09.2024
Άλλοι 80 άμαχοι απομακρύνθηκαν την Κυριακή από το έδαφος του εργοστασίου της Μαριούπολης Αζόβσταλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι 80 άμαχοι απομακρύνθηκαν από την πελώρια χαλυβουργία Azovstal στην ουκρανική πόλη της Μαριούπολης, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Όσοι απομακρύνθηκαν που ήθελαν να πάνε σε περιοχές που τελούν υπό ουκρανικό έλεγχο παραδόθηκαν στους εκπροσώπους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Διεθνούς Υπηρεσίας του Ερυθρού Σταυρού, ανέφερε το υπουργείο.

ΟΗΕ: Σε εξέλιξη η απομάκρυνση αμάχων από την Μαριούπολη

Τα Ηνωμένα Έθνη πραγματοποιούν μια «επιχείρηση ασφαλούς διέλευσης» για αμάχους από το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ στην Μαριούπολη, γνωστοποίησε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 29 Απριλίου και διεξάγεται σε συντονισμό με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, τη Ρωσία και την Ουκρανία, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υπηρεσίες Σαβιάνο Αμπρέου.

Πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των αμάχων που απομακρύνονται και της οχηματοπομπής.

Ζελένσκι: Οι πρώτοι άμαχοι που απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο Αζοφστάλ θα φτάσουν σήμερα στη Ζαπορίζια

Μια πρώτη ομάδα 100 Ουκρανών αμάχων που απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ στην Μαριούπολη θα φτάσει στην ελεγχόμενη από την Ουκρανία πόλη Ζαπορίζια, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

“Είμαι ευγνώμων την ομάδα μας! Τώρα εκείνοι, μαζί με τα (Ηνωμένα Έθνη), εργάζονται για την απομάκρυνση άλλων αμάχων από το εργοστάσιο”, έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ, TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα