ΑΘΗΝΑ
23:05
|
13.06.2026
Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Στιγμιότυπα συγκεντρωμένων έξω από το ΜΟΔ από τον φακό του Κωνσταντίνου Ζήλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί, οι αγορεύσεις των συνηγόρων στη δίκη ενώπιον του ΜΟΔ για τον αποτρόπαιο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου του 2018 στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος, με κατηγορούμενους για θανατηφόρα σωματική βλάβη δύο επιχειρηματίες και τέσσερις αστυνομικούς.

Το δικαστήριο στη συνέχεια διέκοψε προκειμένου να διασκεφθεί για την απόφαση, που εκτιμάται ότι θα εκδοθεί εντός της ημέρας, επί της ενοχής ή μη ενός εκάστου εκ των έξι κατηγορουμένων και να αποδώσει δικαιοσύνη για την δολοφονία του 33χρονου ακτιβιστή.

Στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας Έδρας Σωτήρης Μπουγιούκος ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο καταστηματάρχες και να αθωωθούν οι τέσσερις ένστολοι. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό , οι μεν ιδιώτες έδρασαν με βία και τιμωρητική διάθεση πλην όμως «απερίσκεπτα» , οι δε αστυνομικοί έπραξαν τα ενδεδειγμένα χωρίς να προκύπτει συμβολή τους στο επελθόν τραγικό αποτέλεσμα για τον Ζακ Κωστόπουλο.

Κατά την άποψη που εξέφρασαν στις αγορεύσεις στο δικαστήριο οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, οι δικαστές θα πρέπει να μετατρέψουν την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που αντιμετωπίζουν οι δύο επιχειρηματίες σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Επίσης να μην δεχθούν την αθωωτική εισαγγελική πρόταση όσον αφορά τους αστυνομικούς και να τους κηρύξουν ενόχους για θανατηφόρα σωματική βλάβη. Επιπλέον ζήτησαν να αποδοθεί ρατσιστικό κίνητρο στις βίαιες πράξεις των δύο πολιτών.

Από νωρίς το πρωί έξω από το δικαστήριο, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, μετά το κάλεσμα οργανώσεων και φορέων που ζητούν την τιμωρία των υπευθύνων.

Δείτε τις φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Ζήλου

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προφυλακιστέος ο 65χρονος Ιταλός για το διπλό φονικό στο Αίγιο

Δικαίωση για τον 19χρονο Γιάννη: Ένοχοι και οι τέσσερις για την τραγωδία στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής

Τρεις αρκούδες νεκρές από ανθρώπινο χέρι σε Φλώρινα και Κοζάνη

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Σχίνο Λουτρακίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα