ΑΘΗΝΑ
23:01
|
27.04.2024
Η CIA έχει εκδώσει οδηγίες για το πώς οι πληροφοριοδότες μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια των διαβιβάσεων δεδομένων χωρίς να συλληφθούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια έκθεση αποκαλύπτει ότι η CIA εξέδωσε λεπτομερείς οδηγίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πώς οι Ρώσσοι πληροφοριοδότες που θέλουν να συνεργαστούν με την υπηρεσία, μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των διαβιβάσεων δεδομένων χωρίς να συλληφθούν.

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) δημοσίευσε οδηγίες στα ρωσικά, οι οποίες επιτρέπουν στους πληροφοριοδότες να επικοινωνούν μυστικά με τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και να τους διαβιβάζουν πληροφορίες, ανέφερε η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την έκθεση, η υπηρεσία πληροφοριών συνέστησε τη χρήση του προγράμματος περιήγησης «Internet Tor», το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο ανώνυμα. Επιπλέον, η CIA συνιστούσε να μην χρησιμοποιηθεί υπολογιστής σπιτιού ή γραφείου για αυτόν τον σκοπό, αναφέρει η έκθεση.

«Οι ανήσυχοι Ρώσοι προσπαθούν να βοηθήσουν τη CIA και θέλαμε να παρέχουμε έναν τρόπο για να επικοινωνήσουν με ασφάλεια μαζί μας», είπε ένας αξιωματούχος της CIA στην Washington Post.

Οι οδηγίες απαιτούν από τους πληροφοριοδότες να δηλώνουν το πλήρες όνομά τους, τη χώρα από την οποία αναφέρουν, την επίσημη θέση τους και να προσδιορίζουν ποια ακριβώς είναι τα «μυστικά» που μπορούν να αναφέρουν και να ενδιαφέρουν τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Όλες αυτές οι πληροφορίες στη συνέχεια εξετάζονται διεξοδικά και επαληθεύονται.

Με αυτή τη νέα προσέγγιση, η CIA ελπίζει να προσελκύσει νέα δεδομένα και να αποκτήσει μεγαλύτερη πρόσβαση στις επίσημες απόρρητες πληροφορίες της Ρωσίας, αναφέρεται στην έκθεση.

Δεν πρόκειται όμως για την πρώτη φορά που η CIA εμπλέκεται στον πόλεμο της Ουκρανίας. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR), Λεονίντ Πάσεχνικ αποκάλυψε τον Φεβρουάριο ότι από το 2015, η CIA εκπαιδεύει Ουκρανούς ειδικούς για να οργανώσουν ένα αντάρτικο κίνημα στην Ουκρανία. Ο ίδιος επεσήμανε περαιτέρω ότι η CIA εκπαιδεύει αυτούς τους Ουκρανούς σε στρατιωτικές βάσεις για την οργάνωση υπόγειων κινημάτων, τη στρατολόγηση, τη διεξαγωγή επιχειρήσεων σαμποτάζ και τη χρήση μη στρατιωτικών μέσων ως όπλων.

Στο ίδιο πλαίσιο, το Yahoo News ανέφερε τον Μάρτιο ότι ένα μυστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της CIA στην Ουκρανία βοήθησε το Κίεβο να υποκινήσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στη χώρα.

Το πρόγραμμα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ ξεκίνησε το 2014 όταν ξεκίνησε η σύγκρουση στο Ντονμπάς, αλλά η κυβέρνηση Μπάιντεν απέσυρε όλο το προσωπικό της CIA από την Ουκρανία προτού η Ρωσία ξεκινήσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στη χώρα, πρόσθεσε η έκθεση, επικαλούμενη πρώην αξιωματούχους.

Η έκθεση αποκάλυψε επίσης ότι η CIA έστειλε έναν πολύ μικρό αριθμό παραστρατιωτικών αξιωματικών της, που δεν ξεπερνούσαν τους δώδεκα, στην ανατολική Ουκρανία ως μέρος του εκπαιδευτικού της προγράμματος.

Το προσωπικό της CIA δίδαξε στους Ουκρανούς ορισμένες τεχνικές ελεύθερου σκοπευτή, πώς να χρησιμοποιούν αντιαρματικούς πυραύλους Javelin, τρόπους αποφυγής ψηφιακής παρακολούθησης που χρησιμοποιεί η Μόσχα για τον εντοπισμό στρατευμάτων και πώς να χρησιμοποιούν κρυφά εργαλεία επικοινωνίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα