ΑΘΗΝΑ
11:10
|
28.04.2024
Τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού επιδεινώθηκαν μετά το κλείσιμο εργοστασίων της εταιρείας Abbott τον περασμένο Φεβρουάριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι διαταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα των ΗΠΑ αλλά και η μείωση επενδύσεων στο βρεφικό γάλα έχουν πλέον φτάσει σε τέτοιο βαθμό που γίνονται αισθητές ακόμη και στα βρέφη!

Αιτία; Οι ελλείψεις βρεφικού γάλακτος στα περισσότερα ράφια των σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ που έχουν εξελιχθεί σε πραγματικό Γολγοθά για τους γονείς και σε γρίφο που καλείται να λύσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καθώς πλέον υφίσταται πιέσεις και για αυτό το ζήτημα.

Η κατάσταση αυτή τον αναγκάζει να ανακοινώσει απόψε κάποια πρώτα, βασικά μέτρα που θα ανακουφίσουν τους γονείς και να χορτάσουν τα βρέφη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει προγραμματίσει αργότερα να συναντήσει εκπροσώπους του λιανικού εμπορίου και παραγωγούς βρεφικού γάλακτος, ενθαρρύνοντάς τους να ρίξουν στο τραπέζι και άλλες ιδέες για μέτρα που θα γεμίσουν τα ράφια των σούπερ-μάρκετ με βρεφικό γάλα, ιδιαίτερα μετά τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού που επιδεινώθηκαν από το κλείσιμο εργοστασίων της εταιρείας Abbott τον περασμένο Φεβρουάριο, εξαιτίας βακτηριακής μόλυνσης στις μονάδες παραγωγής.

Σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει η εταιρεία Datasebly, το ποσοστό εξαντλήσεως αποθεμάτων βρεφικού γάλακτος έφθασε στο 43% στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, καταγράφοντας αύξηση 10% σε σύγκριση με τον μέσο όρο του Απριλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα