ΑΘΗΝΑ
08:25
|
28.04.2024
Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τη 1:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) έξω από εστιατόριο στην περιοχή Χαλιντίγια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο νεκροί και 120 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε σήμερα έξω από εστιατόριο στο Άμπου Ντάμπι. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, το δυστύχημα οφείλεται σε έκρηξη φιάλης υγραερίου.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τη 1:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) έξω από εστιατόριο στην περιοχή Χαλιντίγια, προκαλώντας υλικές ζημιές σε αρκετά μεγάλη απόσταση.

Εικόνες από την περιοχή δείχνουν πως από το ωστικό κύμα της έκρηξης έσπασαν τα τζάμια πολλών γειτονικών κτιρίων.

Ωστόσο, κάτοικοι και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν περισσότερες από μία εκρήξεις, με την πρώτη να σημειώνεται μεταξύ 12.45 και 13.00 και να ακολουθεί άλλη μία σε διάστημα 10 με 20 λεπτών, η οποία προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

«Δούλευα στο πλυντήριο μου όταν άκουσα μια μεγάλη έκρηξη στον διπλανό δρόμο. Ήταν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι. Όταν έτρεξα στο σημείο, είδα φωτιά και τεράστιες φλόγες. Σύντομα, κλιμάκιο της πολιτικής άμυνας έφτασε στο σημείο και έσβησε τη φωτιά. Εν τω μεταξύ, τα διπλανά κτίρια εκκενώνονταν. Μετά από 10-15 λεπτά, έγινε άλλη μια έκρηξη αερίου. Ήταν μεσημεριανό και το εστιατόριο ήταν ένα δημοφιλές εστιατόριο που συνωστιζόταν από κατοίκους, ειδικά Κεραλίτες», είπε ένας καταστηματάρχης.

Κάτοικος, που μένει στον ίδιο δρόμο, σημείωσε ότι η δεύτερη έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα πολλά θύματα.

«Η αστυνομία και η πολιτική άμυνα έσπευσαν στο σημείο. υπήρχαν και ασθενοφόρα. Μέσα σε λίγα λεπτά, η δεύτερη έκρηξη ξέσπασε, τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους. Νομίζω ότι 75 με 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν όσοι είχαν συγκεντρωθεί μετά την πρώτη έκρηξη».

Ένας άλλος κάτοικος επισήμανε ότι μετά την πρώτη έκρηξη, υπήρχε ένα μεγάλο πλήθος στο δρόμο που βγήκε αφού άκουσε τον ήχο.

«Είναι ένα εστιατόριο στην Κεράλα που λειτουργεί στο ισόγειο ενός κτιρίου. Είναι γνωστό για το νόστιμο φαγητό του. Πολλοί άνθρωποι ήρθαν βιαστικά στο σημείο αφού άκουσαν τον δυνατό ήχο μετά την πρώτη έκρηξη».

Κάποιοι κάτοικοι στους κοντινούς δρόμους ανέφεραν ότι τα τζάμια των κτιρίων τους υπέστησαν ζημιές.

«Έχουν σπάσει τα τζάμια σε κτίρια και καταστήματα του διπλανού δρόμου. Ήταν μια μεγάλη έκρηξη και πυρκαγιά. Δεν έχω δει κάτι τέτοιο τα τελευταία 10 χρόνια εδώ. Αρκετά ασθενοφόρα έσπευσαν να μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα