ΑΘΗΝΑ
09:18
|
27.04.2024
Σε επιφυλακή οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ανεστάλησαν οι άδειες όλων των στελεχών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκρηκτικό το κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς εντοπίστηκε το Oruc Reis, το στίγμα του οποίου που είχε χαθεί εδώ και ώρες.

Σύμφωνα με τον χάρτη που ανήρτησε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, αυτή την στιγμή βρίσκεται δυτικά της Κύπρου, όπου και θα επιχειρήσει κατά τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Ο Φατίχ Ντονμέζ σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι το Oruc Reis “έφτασε στην περιοχή όπου θα επιχειρήσει”, διαμηνύοντας πως “η ενεργειακή ανεξαρτησία της Τουρκίας σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή”.

Στην ανάρτησή του προσθέτει προκλητικά ότι “Ορούτς Ρέις, 83 εκατομμύρια (σ.σ. Τούρκοι) βρίσκονται πίσω σου”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Oruc Reis συνοδεύεται από 7 πολεμικά πλοία, ενώ σε πλήρη παράταξη βρίσκεται τόσο ο ελληνικός στόλος όσο και ο τουρκικός.

 Όπως έγινε γνωστό το πρωί, στις 12:00 συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ έχει συγκληθεί και το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελειών (ΣΑΓΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Κυριακής, με εντολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ανακλήθηκαν όλες οι άδειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έτσι όλοι οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί επιστρέφουν στις μονάδες τους, ενώ δεν εγκρίνονται νέες άδειες.

Oι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή, με τις μονάδες της Εθνοφυλακής στην περιοχή των Δωδεκανήσων να καταγράφουν έναρξη κινητοποίησης, η οποία κατά την διάρκεια της νύχτας θα κορυφωθεί, καθώς ο τουρκικός Στόλος συγκεντρώνεται σε μία περιοχή που ξεκινά από το Ακσάζ και φτάνει μέχρι την Αττάλεια, προκειμένου να εκτελέσει σήμερα και αύριο 11/08, άσκηση με πραγματικά πυρά.

H Άγκυρα εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας (10/08) νέα Navtex με την οποία προαναγγέλλει σεισμικές έρευνες από τη Ρόδο μέχρι το Καστελόριζο και τον 30ο μεσημβρινό, από σήμερα έως τις 23 Αυγούστο

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα