ΑΘΗΝΑ
01:57
|
20.09.2024
Προκλητική πορεία στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ από δεκάδες εξτρεμιστές Ισραηλινοί οι οποίοι επιτέθηκαν με τη συνδρομή των δυνάμεων ασφαλείας σε Παλαιστίνιους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προκλητική πορεία στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ πραγματοποίησαν την Κυριακή δεκάδες εξτρεμιστές Ισραηλινοί έποικοι ανεμίζοντας ισραηλινές σημαίες και επιτιθέμενοι στους ντόπιους Παλαιστίνιους, σύμφωνα με τοπικές πηγές και μάρτυρες που επικαλείται δημοσίευμα του Wafa.

Υπό ισχυρή αστυνομική προστασία, οι έποικοι διέσχισαν την Πύλη της Δαμασκού και πραγματοποίησαν πορεία μέσω της κύριας οδού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ μέχρι το Δυτικό Τείχος χορεύοντας προκλητικά και ανεμίζοντας ισραηλινές σημαίες, ενώ επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν τρεις Παλαιστίνιους, τραυματίζοντας τρία άτομα, ένα εκ των οποίων χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. 

Σημειώνεται ότι η τελευταία πορεία έρχεται λίγες ώρες πριν από την εξαιρετικά αμφιλεγόμενη “πορεία με σημαία” που αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες Ισραηλινούς Εβραίους εποίκους για την «επέτειο» της κατοχής και προσάρτησης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ.

Έρχεται επίσης λίγες ώρες αφότου εκατοντάδες Εβραίοι έποικοι με επικεφαλής τον βουλευτή Itamar Ben-Gvir εισήλθαν στον περίβολο του τζαμιού Al-Aqsa κρατώντας σημαίες τις πρωινές ώρες της Κυριακής, σε μια εξέλιξη που οι Παλαιστίνιοι και οι μουσουλμάνοι θεώρησαν εξαιρετικά προκλητική.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινεχ, εκπρόσωπος του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε ότι το Ισραήλ παίζει ανεύθυνα και απερίσκεπτα με τη φωτιά επιτρέποντας στους εποίκους να βεβηλώνουν τους ιερούς τόπους στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ και κλιμακώνοντας τις δολοφονίες Παλαιστινίων.

Ο ίδιος δήλωσε στο ραδιόφωνο της Φωνής της Παλαιστίνης ότι «το Ισραήλ αγνοεί τη διεθνή κοινότητα» και ότι «δεν σέβεται τις αποφάσεις της διεθνούς νομιμότητας και θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω του νόμου».  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα