ΑΘΗΝΑ
12:51
|
28.04.2024
16 πτώματα έχουν ανασυρθεί μέχρι τώρα, από το αεροπλάνο της Tara Air που συνετρίβη χθες με 22 επιβαίνοντες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι διασώστες στο Νεπάλ ανέσυραν 16 πτώματα από το σημείο συντριβής ενός μικρού αεροσκάφους που κατέπεσε, χθες Κυριακή, με 22 επιβαίνοντες, ενώ οι έρευνες για τους υπόλοιπους από τους 22 συνολικά επιβάτες συνεχίζονται.

«Ο καιρός είναι πολύ κακός, αλλά καταφέραμε να μεταφέρουμε μια ομάδα στο σημείο της συντριβής. Καμία άλλη πτήση δεν ήταν δυνατή», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας.

Στο αεροσκάφος Twin Otter, που εκτελούσε πτήση της νεπαλέζικης εταιρείας Tara Air, επέβαιναν 19 επιβάτες και τρία μέλη του πληρώματος, όταν χάθηκε χθες Κυριακή. Στους επιβάτες συμπεριλαμβάνονταν τέσσερις Ινδοί, δύο Γερμανοί και 16 Νεπαλέζοι, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την τουριστική πόλη Ποκάρα στις 9:55 π.μ. και είχε προορισμό το Τζόμσομ, έναν δημοφιλή τόπο προσκυνήματος περίπου 80 χλμ βορειοδυτικά της Ποκάρα.

Ήταν σε μια προγραμματισμένη πτήση 20 λεπτών, αλλά έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου κοντά στην προσγείωση σε μια περιοχή με βαθιά φαράγγια και βουνοκορφές.

Ο καιρός και το σκοτάδι είχαν σταματήσει την έρευνα κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά ένα στρατιωτικό ελικόπτερο και ιδιωτικά ελικόπτερα συνέχισαν τις έρευνες σήμερα το πρωί στην περιοχή στην οποία συνετρίβη το αεροσκάφος, σε υψόμετρο άνω των 4.000 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

Εκπρόσωπος του στρατού, δημοσίευσε αργότερα μια φωτογραφία στο Twitter με τα συντρίμμια με ορατό τον αριθμό στην ουρά του αεροπλάνου και τμήματα του αεροσκάφους που φαίνονται διάσπαρτα στην άκρη ενός βουνού.

Το Νεπάλ, όπου βρίσκονται τα οκτώ από τα 14 ψηλότερα βουνά του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Έβερεστ, έχει ρεκόρ αεροπορικών ατυχημάτων. Ο καιρός του μπορεί να αλλάξει ξαφνικά και οι αεροδιάδρομοι βρίσκονται συνήθως σε ορεινές περιοχές που είναι δύσκολο να προσεγγιστούν.

Με πληροφορίες από nepallivetoday.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα